Cea mai buna ruta pe la bulgari – traversare Bulgaria spre Turcia sau Grecia – traseu, sfaturi, gasiti parteneri de drum

Traseu Bulgaria - Cea mai buna ruta pe la bulgari

Traseu Bulgaria – Cea mai buna ruta pe la bulgari

UPDATE  : Daca Cautati Parteneri de drum la traversarea Bulgariei sau excursii impreuna cititi lista cu parteneri de jos, de la baza articolului. – La sfarsitul acestui articol, chiar imediat deasupra comentariilor, am pus aici o lista cu cei care au anuntat prin comentarii ca vor sa plece in Bulgaria,  Turcia sau Grecia si nu vor sa traverseze Bulgaria singuri ci impreuna alte masini,  si cauta parteneri de drum pentru traversarea Bulgariei, colegi de calatorie pe aceasta ruta sau oricare alta. Lista o voi actualiza cat de des pot.  Lasati data plecarii, destinatia si desigur, o adresa de contact pentru cei interesati. Deci daca cautati parteneri de drum pentru Bulgaria, Turcia Grecia, aici e un loc potrivit. Si de preferat, la intoarcere reveniti si aici si spuneti-va parerea despre drum, precum si sfaturi utile pentru urmatorii turisti, si daca doriti si va face placere, imi puteti trimite si pot publica si o fotografie cu echipa pe care ati alcatuit-o. 
NB: – pentru a va ajuta si pe dv si pe altii – dati mai departe sau share-uiti articolul pe facebook  (aveti butonul in baza paginii) 

UPDATE februarie 2013 - incepem un nou an de concetii!  Gata, am sters lista participantilor de anul trecut (au fost peste 120! )si am inceput o noua lista pe anul acesta cu cei care pleaca in Turcia sau Grecia in 2013 si cauta parteneri de drum – Lista o gasiti mai jos,  iar ca in fiecare an, Alin din Brasov e primul! Bun venit Alin!
(daca aveti si alte idei, se pot face si alte liste cu destinatii daca doriti)

STAREA DRUMULUI IN BULGARIA – UPDATE 25 Iunie 2013 – Multumim Gabi pentru detalii:
Gabi scrie: “Salutare tuturor! Doar ce m-am intors din Turcia, folosind pentru traversarea Bulgariei traseul Ruse Razgrad, Targovishte, Omurtag, Kotel, Yambol, Elhovo, Hamzabeyli Cu exceptia a 10-15 km din portiunea Razgrad Targovishte unde mai sunt denivelari si centura Elhovo unde la fel sunt denivelari, drumul este foarte bun! Recomand sa treceti prin Elhovo deoarece drumul este liber si foarte bun. Drum bun tuturor!!!!!!”

Alexandru tocmai s-a intors si descrie traseul aici: “Câteva lucruri noi despre traseu, fata de anul trecut. Acum 10 zile am plecat spre Turcia pe Ruse-Razgrad-Târgoviște-Omurtag-Kotel-Yambol-Elhovo, după care (cititi mai departe aici)….” Multumim Alexandru!
DETALII TRASEU, PRETURI LA BENZINA IN TURCIA, GRECIA, TAXE POD, PRET VIGNETA, FERRYBOAT, etc. Multumiri lui Florin P

“Buna tuturor,
deoarece m-am folosit de acest site pentru a-mi gasi tovarasi de drum iata cateva lucruri care va vor fi de ajutor:

- Consum Benzina Craiova – Kusadasi si retur aproximativ 165 l (motor 1,4 l) distanta 2530 km;
- vignieta Bulgaria 2 * 6 Euro = 12 euro (7*2 zile) – cumparati-o de la benzinaria care este la cca 1 km dincolo de vama
- feryboat Eceabat – Cannakkale = 25 lire dus + 24 intoarceremparati-o de la benzinaria care este la cca 1 km dincolo de vama
- benzina Bulgaria 2,49 leva/l
- benzina Turcia 4,19 lire/l
- taxa dezinfectie granita TR-BG = 3 Euro
- pe autostrada la turci nu am platit nimic (nu am stiut de unde sa iau cardul) – este o bariera vesnic deschisa, m-a indrumat tipul de la bariere
- pret gram aur la Kusadasi, cel mai ieftin 30 E/gram si urca in fctie de model la 40-45 Euro/gram
- atentie bazarul de haine special este doar miercuri in Kusadasi
- aveti grija in BG cu GPS-ul va duce prin toate coclaurile – urmati E87 si centurile oraselor-
- aveti grija soferii turci nu semnalizeaza la schimbarea directiei de mers;
- taxa pod Giurgiu 26 RON la dus si 4 Euro la intoarcere;
Vacanta placuta tuturor !!!!!!”

Sfaturi pentru traseul spre Grecia, si cel mai bun traseu spre Thassos: multumiri Adrian Nita

“Ne am intors azi dimineata 26 07 2012 din grecia ,mai exact din Thasos,foarte frumos . O sa dau cateva mici detalii despre drum,noi a ales sa plecam cu o familie din Targoviste si a a fost ok. Am ales sa mergem pe traseul; Giurgiu – Ruse – Velico Tarnovo – Nova Zagora – Madrets – Glavan – Ormenio – Orestiada – Sofli – Alexandropoli – Chrisopoli – Keramoti – Thasos, un total de 710 km, un drum bun cu extrem de putine serpentine,de politie nici nu am vazut masina. La Ruse se plateste taxa de pod de 26 ron, rovigneta pe 7 zile in jur de 30 ron (poti plati si in lei ro)imediat dupa ce intri la bg , taxa de autostrada de 2 euro,la feryboat 16 euro masina si 3 euro pers, daca este suv 23-26 euro,in rest … Durata drumului 11 ore. DRUM BUN SI VACANTA PLACUTA”


INFORMATII PENTRU CEI CU LEASING (multumiri lui Alexandru pt info!) - Pentru cei care au mașini in leasing si vor imputernicire pt Turcia. Programul la Consulatul din București este in fiecare zi 9:00-12:00 depunerea imputernicirii traduse in turca, apoi se ridica (in aceeași zi) între 16:00-17:00. Prețul este de 45 RON. Sa aveți bani schimbati pt ca nu au sa dea restul de obicei si nici nu accepta sa lași 50.

Rog pe orcine are alte informatii proaspete, sa le posteze pentru alti turisti!

Acum articolul propriu-zis cu aventura mea in Turcia si Bulgaria in 2009 si descrierea traseului:
Deci, prima tura de mare pe vara asta (2009) a fost in Turcia.
In iunie, 15 zile de relaxare plus excursii diverse.
Nu e mult de povestit, toata lumea a fost in Turcia, se stie cum e.
Ce vreau sa subliniez este noul traseu, o noua ruta testata spre Turcia ( sau Grecia) pe la bulgari.
De fapt un traseu intre Ruse si Edirne. Cine trece Bulgaria pe la Vama Veche nu are treaba.

Ruta obisnuita spre Grecia sau Turcia pe la bulgari era ori prin Sofia ori pe la Ruse, Veliko Tarnovo, Stara Zagora, Svilengrad.
De data asta, am incercat o noua ruta spre Turcia prin Edirne, si anume:

HARTA TRAVERSARE BULGARIA Ruse, Razgrad, Targovishte, Omurtag, Kotel,  Yambo, Elhovo, Lesovo, granita turca.
Click pe harta de sus si cea din stanga pentru marire.  Aici sau mai jos aveti o arhiva zip cu toate hartile rutiere Bulgaria. Are 2 Mb
In total 289 km de Bulgaria sau 4 ore de masina. Iar de acolo inca 38km pana la Edirne.
Drumul este foarte bun, nu sunt multe serpentine si nu e politie. Absolut recomandata aceasta ruta prin Bulgaria.
Acum cateva atentionari:
- Iesirea din Ruse spre Razgrad necesita atentie pentru ca nu e marcat corect, mare atentie sa nimeriti spre Razgrad nu spre Sofia.
- Din Elhovo nu trebuie sa mergeti pana in Svilengrad. Pe nicio harta (din ce am vazut eu) nu e trecut punct de frontiera si nici chiar vreun drum spre Edirne din Elhovo prin Lesovo, dar ele exista.
Deci atentie. Pentru Edirne NU trebuie sa mergeti pana in Svilengrad si Kapitan Andreevo ci exista alta frontiera imediat dupa Lesovo, Hamzabeyli la turci.
Exista un drum nou, foarte bun din Elhovo direct granita cu Turcia, imediat dupa Lehovo.
(trecut cu mov, pe harta de mai sus)
De asemenea pentru cei care se intorc, sau pleaca in Grecia spre Kavala, Xanthi, si trec frontiera in Bulgaria tot pe la
Svilengrad, le recomand tot aceast traseu in locul celui traditional pe la Veliko Tarnovo, pentru ca e mai liber.

Deci intoarcerea: Svilengrad, Elhovo, Yambo, etc……. Ruse.
Asta macar pana se deschide un punct de frontiera la Keramoti si va fi gata autostrada pe la Nova Zagora.

Deci recapitulez din cat am umblat eu, cea mai buna ruta, cel mai bun drum prin Bulgaria de la Ruse la turci (Edirne) sau la greci prin
Svilengrad este: Ruse, Razgrad, Targovishte, Omurtag, Kotel, Yambo, Elhovo, Lesovo, granita Turcia: 289 km

sau varianta optionala pentru Grecia din Elhovo la Svilengrad.
AVETI AICI UN PACHET DE HARTI RUTIERE CU BULGARIA PRECUM SI NUMELE ORASELOR IN CHIRILICA:
HARTI BULGARIA -Arhiva zip 2 Mb.
Multumiri Bianca pentru ele! – Dati click dreapta si apoi:  “save link as..” sau “save target as…”

Drumul meu de intoarcere:  Din ambitie, la intoarcere am incercat sa gasesc si alta ruta chiar mai scurta, prin Silven. Si am gasit! :)
Va puteti imagina, am gasit un traseu mai scurt dar totodata am gasit si niste drumuri de care nici bulgarii nu stiau :)  Nu recomand! :)

UPDATE iunie 2010 -
Atentie la Giurgiu la trecerea pe sub pod spre RAZGRAD GPS-urile nu ved corect traseul si sa nu mergeti spre COFIA
Calitatea drumului: se pare ca inundatile recente au mai stricat drumul pe bucatile
Ruse – Razgrad: drum ceva mai nasol, cu denivelari dar circulabil.
Razgrad – Targhovishte: denivelari, pe alocuri asfalt lipsa
Centura Yambo – drum stricat – poate e preferabil sa o luati prin oras.
-  In rest tot drumul de mai sus este  foarte ok si recomandat (distanta traversare Bulgaria intre 289 – 306 km in functie).

Despre politia bulgara:( cu multumiri Bianca pentru experienta si info.)
Recomandari: cand va opreste politia nu va luati in gura cu ei daca ati gresit, si nu dati spaga.  Spuneti-le sa va dea amenda daca sunteti pe timpul noptii, pe care nu o platiti niciodata. Nu au informatizare si nu va cauta nimeni. Daca este zi deobicei va trimite la banca sa o platiti, dar sunt cazuri mai rare, banca trebuie sa fie aproape de locul unde v-a oprit. Nu au cum sa va retina permisul sau actele masinii, nu au legislatie pentru asa ceva, trebuie sa se duca la tribunal si sunt foarte multe demersuri si nu se prea baga. Deci daca ati gresit, nu faceti scandal si cereti amenda platibila nu pe loc.  (cititi continuarea si update-urile mai jos, dupa plecarile in expeditii…)
———————————————————————————————————————

ATENTIE! PENTRU PASIONATII DE AVENTURA! TRAIESTE VIATA IN STIL DISCOVERY!  EXPEDITIE IN CUBA 20 zile numai 2500Eur, zbor inclus!  - Turul complet al insulei in 20 zile!! -
AFRICA - Kilimanjaro , Safari, Serengeti, Zanzibar, Masai Mara – 11, 14 sau 17 zile -

Ascensiune ELBRUS: 4 august - ASCENSIUNE KAZBEK MONT BLANC 14 august
Detalii pe:  www.extreme-travel.ro
Contact: valentin@extreme-travel.ro
Discount pentru rezervari facute prin Urbi et Orbi – mentionati: “prin Urbi et Orbi” in email
Organizam la cerere si expeditii si ture montane in Romania – Retezat, Apuseni, Fagarasi, etc.

——————————————————————————————————-
UPDATE 2 TRASEU BULGARIA 2 – 6 iulie 2010 -
de la Ogi cu descrire mai detaliata – Multumiri Ogi

Buna ziua pt toti. M-am intors si eu din Turcia si pe ruta pe care este indicata .Multumesc pt sfaturi .au fost ff utile.
As dori sa fac citeva rectificari pt cei care vor merge.
Drumul este Ok.Distanta 306 km parcursa in cca 4 ore .Noi am mai facut si pauze pe la OMV-uri
>> Atentie la Giurgiu la trecerea pe sub pod spre RAZGRAD GPS-urile nu vede corect traseul si sa nu mergeti spre COFIA
>> Nici vorba de denivelari asa cum e scris la UPDATE
(((Ruse – Razgrad: drum mai nasol, dar circulabil….cu denivelari Razgrad – Targhovishte: denivelari, pe alocuri asfalt lipsa)))))
Se poate circula normal cu 90 -100km/h mici denivelari dar atentie mare la radare.
Radare la Tirgohiste la iesirea de pe centura si intrarea pe bulevard , si apoi altul la iesirea din Tirgoviste.
>> ATENTIE MARE!!!!!!
Intersectia din Omurtag spre KOTEL este fff slab vizibila SI PROST SEMNALIZATA
La iesire din Omurtag urcati o panta , in padure si pe dreapta vedeti un indicator mic indreptat aiurea <>scris cu caractere slavone .Acela e indicatorul corect
Daca ati trecut de indicator veti vedea in cca 200 metri pe dreapta niste avioane MIG SI RACHETE expuse .Intoarceti-va pe drumul pe care ati venit si o luati (in aceea intersectie)pe cel mai la dreapta drum(sunt 2) apoi la intersectia urmatoare faceti dreapta si apoi KOTEL.  Toata aceasta intersectie e linga rachete
NOI NE-AM INCURCAT SI LA PLECARE SI LA VENIRE TOT LA ACEASTA INTERSECTIE!!!!!!!!!

>> La intrarea in Yambol.Recomand sa treceti prin Yambol si nu pe centura. Putin mai lung dar mai bun drumul
De la iesirea din Yambol dupa cca 20 km drumul are denivelari mai serioase .Recomand max 50 km /h pina la Leshoho apoi drumul e OK pina la vama turceasca.
————————————-

RBK pe Plaja

RBK pe Plaja

Aventura mea in Turcia, cate ceva despre Turcia.
Mai fusesem si cu avionul dar de data asta am vrut cu masina pentru a putea vizita mai mult.
Atentie: Din pacate turcii s-au smecherit si s-au umplut de radare. Din start am incasat 100 Euro amenda. :(
Total ne-negociabil.
Sarisem un pic calul cu 146 km/h in zona de 70km/h.
Interesant ca opreau doar romani….ciudat.

Paranteza: Am auzit si povesti cum ca antiradarul e total interzis, pedepsit cu mii de euro.
Ba chiar ca pe unii soferi, grecii sau turcii ii controlau in masina.
Eu l-as ascunde mai bine si mi-as lua o statie CB sa pot comunica cu alti soferi. Chiar militez pentru ideea ca toti soferii sa
aiba statii radio CB si pe canalul 22 ( canalul tiristilor ) sa se ajute cu informatii. Aici chiar am scris un post despre asta: cel mai bun antiradar.
Daca nu aveti statie CB luati macar statii mici, de mana, ieftine, cele gen walkie-talkie.  Sunt foarte utile, si desi raza e f. scurta la un convoi de masini sunt extrem de utile si distractive, antiplictis la drum lung, ajutor in depasiri, etc, anuntari de manevre, etc.
Si scapati si de taxele de roaming. Atentie: Trebuie sa le tineti, atarnati, undeva la sus, nivelul geamurilor, sa nu fie ecranate de tabla masinii.

.

La Troia in Calul Troian :)

La Troia in Calul Troian :)

Maci la Templul Artemisei din Efes

Maci la Templul Artemisei din Efes

Fiind cu masina am vizitat cetatea Troia si doua dintre cele sapte minuni ale lumii antice:
Templul Artemisei din Efes, si Mausoleul din Halikarnas
(unul langa Kusadasi celalalt langa Bodrum)

Pentru cine e curios de insectele acelea care se aud ca niste greieri puternici, si va bazaie de peste tot incepand de prin sudul Bulgariei, si toata prin Grecia, Turcia, etc..
Insectele sunt cicade, Cicada Europeana mai precis. Le-am facut poze si am scris un articol interesant despre ce insecte bazaie in Grecia, Turcia aici:
https://2urbietorbi.wordpress.com/2009/05/19/insectele-bazaitoare-din-grecia-sau-turcia/

In Turcia am facut scufundari, snorkeling, am gasit o scoica uriasa si desigur am urcat niste munti si am fost intr-o zona salbatica.
Acolo am dat si de o turma de mistreti cu pui.
Sau ei au dat de noi.  Ne-au facut ravagii prin mancare. :)

Mistreti au dat peste noi

Picknic – Mistreti au dat peste noi la masa

Puiuti de Mistret - dragalasi ca niste pepenasi

Puiuti de Mistret – dragalasi ca niste pepenasi

.

Am fost si intr-un sat rustic unde am mancat lipii cu branza si verdeturi facute probabil si cu saliva cam ca in Africa… ( foto ).
Dar foarte gustoase, fara discutie.

Snorkeling - Stele de mare, raci si scoici vii

La Snorkeling – Stele de mare, raci si scoici vii

Lipie ca in Africa

Lipie ca in Africa

Faceam dus la masini :)

Faceam dus la masini :)

M-am distrat sa vad pe drum dusuri pentru masina. Ca metoda de a atrage clienti, in fata la unele restaurante de pe sosea
curge apa din niste conducte si poti sa-ti racoresti / speli masina.
Gratis desigur. – Foto
.

Kusadasi by Night - vedere de pe balconul hotelului

Kusadasi by Night – vedere de pe balconul hotelului

Pentru cei pe care ii interesaza preturile:

Motorina e cam 1,5 – 1,8 euro in Turcia, si 0,95 Euro in Bulgaria

Mancarea si bautura in zonele turistice sunt cam dublu decat in Romania sau 1,5ori Mamaia.
Cazarea, la hotel foarte fain 4 stele, intre 40 si 70 euro camera dubla, dar la vile gasiti de la cel mai mic pret, 15 euro vila
intrega cu 2-3 camere si pana la 50 euro vila cu 3 dormitoare si pe tarmul marii.

Negociati, negociati orice.

Ca o concluzie a exursiei, mi-e si mai greata de Romania si romani.

De ce?

Tunel autostrada 3 benzi pe sub Izmir

Tunel Autostrada 3 benzi pe sens – Pe sub Izmir

Turcii – au construit in 2 ani un supretunel de autostrada trei benzi pe sens pentru a ocoli Izmirul ( foto )

( Si cand ma gandesc cum arata tunelurile noastre rutiere sau pasajul din Bucuresti… )
Au mai facut un tunel pe sub Bosfor.
Au mai construit rapid, de la an la an, niste autostrazi noi pe care rulam cu 190-200 fara nicio vibratie.

Bulgarii – au construit in cativa ani drumuri si bucati de autostrada foarte faine si chiar mai repede decat au actualizat harta.

Romania – zero, zero, zero, aceiasi borala gretoasa de 20 ani.
La un restaurant langa Bucuresti ne-au furat la nota din greu si chelneriine tratau de parca le furam bani din buzunar.
La intrarea in tara mi-am strambat janta langa Giurgiu, si am facut 4,5 ore pentru 170km pe
Valea Prahovei. Sa va spun ca in Turcia am facut o ora si 20 min,  iar in Bulgaria doua ore si un pic pe aceeasi distanta?

Traiasca Romania si oamenii care o conduc!

.

.

Imi alegeam un Yacht - Bodrum

Imi alegeam un Yacht – La Bodrum

Splendid Apus de Soare

Splendid Apus de Soare

.

.

.

.

.

.

.

.

.

***********************************************************************

AICI PUTETI GASI SAU ANUNTA DACA CAUTA PARTENERI SI COLEGI DE DRUM PENTRU TRAVERSAREA BULGARIEI SPRE GRECIA sau TURCIA:
Mai multe masini, mai sigur. Daca doriti sa apareti in lista lasati in post si adresa de email, si eventual orasul de unde plecati,  poate gasiti colegi din zona.

RECOMANDARE
: Experientele de pana acum au fost pozitive. Dar pentru orice eventualitate:daca va gasiti parteneri de drum, neaparat luati legatura inainte prin telefon si daca se poate personal.Este foarte important sa constatati ca exista o compatibilitate intre dv si ceilalti. Nu vrei sa fii insotit la drum de cineva care goneste sau care se taraie, daca esti rocker nu vrei un manelist si viceversa. Compatibilitatea si increderea incercati sa o stabiliti inainte. Drum bun si vacanta faina!
Va rog la intoarcere, daca puteti reveni si aici cu sfaturi si informatii utile pentru urmatorii turisti.

INFO UTILE ACTUALE IUNIE 2010 – Multumiri Luckhass si Bv8gab
-
Drumul prezentat se pare ca nu a fost prea afectat de inundatii si e ok. Preturi benzina si rovignete Bulgaria – Turcia:
Benzina Bulgaria la  Shell, motorina “V power” este 2,46 leva / litru
Vigneta Bulgaria – 5 Euro dar hoti, va pot cere 6 ca sa va fraiereasca – grija
Benzina Turcia – Shell, motorina Vpower, intre 2,9 tl si 3,4 TL / 1 litru
Feribot Canakale: 18 Lire Turcesti per masina
Curs schimb Lira turceasca / Euro  cam:   1,95 – 2 lire per Euro

CATEVA RANDURI MAI JOS, CHIAR LA INCEPUTUL COMETARIILOR  GASITI LISTA CU CEI CARE ISI CAUTA PARTENERI DE DRUM PENTRU TRAVERSARE BULGARIA, TURCIA, GRECIA
************************************************************************
TAGS: Traseu Bulgaria, cel mai bun traseu pe la bulgari, cea mai buna ruta in bulgaria, ruta Bulgaria, traversare Bulgaria, vacanta in grecia bulgaria turcia

Traseu Ruse – Edirne, ruta Ruse Svilengrad, traseu Romania Turcia, Ruta Romania Grecia, pe unde e cel mai bine pe la bulgari, cel mai scurt traseu prin bulgaria, caut partener de drum pentru traversarea bulgariei, auto, puncte de frontiera, Harta rutiera Bulgaria harti rutiere, cautam parteneri de drum, lista pentru traversarea Bulgariei,

———————————————————————————————–

                                    – LISTA PE 2013- in ordinea plecarilor
Pana acum s-au anuntat pe anul 2013 si cauta colegi de drum urmatorii:

- PLECARI IN APRILIE -
Marius
plecare 28 aprilie din Cipru spre Romania

- PLECARI IN MAI -
- Andreea – plecare 7 Mai spre Turcia, Marmaris: contact:  Andreea.belocklavec@yahoo.com
- Stanciulescu – plecare 25 mai din Craiova spre Bodrum cu dormit in Canakkale – contact: stanciulescu4a@yahoo.com 

- PLECARI IUNIE-
- Catalin – plecare 10 iunie spre Kusadasi – contact: micutze@yahoo.com
- Dan – plecare 19 iunie din Rm Valcea spre Kusadasi, contact:  dddumitrica@yahoo.com
- Gabriel – plecare 19 iunie din Bucuresti spre Kusadasi, contact:   gabistef66@yahoo.com
- Mihai – plecare 19 iunie din Craiova spre Kusadasi, contact: 0766429891,  mardelean2012@yahoo.com
- Tiberius – plecare 19 sau 21 iunie din Baia Mare spre Kusadasi (avem si statie CB). contact: tvargoszki@yahoo.co.uk  sau skype tiberius.vargoszki
- Aurelian – 20 iunie – plecare din Bucuresti spre Marmaris, Kucukkyu, Pamukklale contact: aurelianraduta@yahoo.com
- Stroe Cristian – (membru activ cu experienta pe acest traseu) – plecare 21 iunie din Bucuresti spre Turcia, Antalya - prin Istambul
- Ionut – plecare 21 spre 22 iunie din Ramnicu Valcea spre Halkidiki, Grecia – contact: scactivcon@yahoo.com
- Calin - 22 iunie din Bucuresti spre Belek, Antalya - mireacalin@yahoo.com
- Alin Bv – plecare pe 23 – 24 iunie contact:  daiaalexandru80@yahoo.com- din Brasov spre Turcia Kusadasi – hotel palmwings -
- John – plecare 23-24 iunie din Campina spre Thassos, Grecia via Svilengrad
- Cornel – plecare 30 iunie din Ploiesti spre Thassos, Grecia – contact: cornel.matei67@gmail.com

- PLECARI IN IULIE -
- Fodolica Andra – plecare 3 iulie spre Turcia, Kusadasi, contact: fodolica.andra_90@yahoo.com
- Sorin – plecare 5 iulie plecare din Bacau spre Thassos contact: ghirontes@yahoo.com
- Rubi Cristea – plecare 6 iulie din Targoviste spre  Grecia, Halkidiki,  Sithonia: contact rubianacirstea@yahoo.com
- Badarau Sorin – plecare 7 iulie spre Grecia – Ouranapolis, contact: 0744261114 – Sorin
- Nita P Adrian –  plecare 15 iulie spre Grecia, Thassos
- Cristi – plecare 20 – 21 iulie spre Turcia, Kusadasi - contact:  cristi.negru@yahoo.com
- Toni Nae – plecare 21 – 22 iulie din Bucuresti spre Thassos via Svilengrad: contact: antonnae@yahoo.com
- Mirelaolt – plecare 24 iulie – din Suceava spre Turcia, Alanya - 4 pers – contact: mirelaolt@yahoo.com
- Ionel – plecare 28 iulie spre Grecia, Thassos (deja 3 masini) – contact: tyty1923@yahoo,com
- Radu – plecare 30 – 31 iulie din Bucuresti spre Kusadasi – contact:  radutudoran@yahoo.com

- PLECARI IN AUGUST -
- Georgescu – plecare 4 August – din Pitesti spre Turcia, Kusadasi - contact: grg_raluk@yahoo.com
- Grigore - 25 August – spre Thassos –  contact: bctgabi@gmail.com

- PLECARI SEPTEMBRIE -
- Costel – plecare 1 septembrie din Bucuresti spre Kusadasi
- Razvan – plecare 2 septembrie din Bucuresti spre Istambul
- Adrian – plecare 5 septembrie din Pitesti spre Ozdere, ( Kusadasi ) – contact tel.0766-945900

PLECARI OCTOMBRIE -
- Florin – plecare 9 octombrie din Focsani spre Kusadasi

NOTA: Daca doriti si va face placere, puteti pune si foto. La intoarcere imi puteti trimite si o fotografie cu grupul pe care l-ati facut si pe care doriti sa o publicati aici. Vacanta Placuta tuturor!
———————————-
RECOMANDARE: Experientele de pana acum au fost pozitive. Dar pentru orice eventualitate: daca va gasiti parteneri de drum, neaparat luati legatura inainte prin telefon si daca se poate personal. Este foarte important sa constatati ca exista o compatibilitate intre dv si ceilalti. Nu vrei sa fii insotit la drum de cineva care goneste sau care se taraie, daca esti rocker nu vrei coleg un manelist si nici viceversa. Compatibilitatea si increderea incercati sa o stabiliti inainte. Drum bun si vacanta faina! Si neaparat cititi ultimele anunturi pentru starea drumului!

Va rog la intoarcere, reveniti aici cu sfaturi si informatii utile pentru urmatorii turisti!
Si nu uitati, folositi butonul de mai jos si dati share link-ul catre articol pe facebook sau twitter, astfel cresc mult sansele sa gasiti parteneri de drum compatibili.
————————————————————————-

About these ads

915 comentarii

Filed under Auto, Travel - Excursii - Aventuri, Uncategorized

915 responses to “Cea mai buna ruta pe la bulgari – traversare Bulgaria spre Turcia sau Grecia – traseu, sfaturi, gasiti parteneri de drum

 1. ADRIAN NITA

  plec singur……m-am hotarat sa nu ma opresc pana in keramoty.DRUM BUN si revin cu traseu si tarife

  • Corneliu Serban

   plecam spre Thassos in 9 sept.din Bucuresti .Am ales ruta : Ruse -veliko Tarnovo-Nova Zagora-Stara Zagora -Sredet- Simeonovgrad-Harmanli -Svilengrad-Ormenia-OrestiadaAlexandroupoli-Komotini-Crysoupoli-Keramoti. Ce parere aveti ?Iesirea spre Grecia se face din autostrada,se iese spre Svilengrad ,inainte,dupa ?

   • florin jalia ,bragadireu ilfov

    dupa iesire din svilengrad drumul spre sofia
    si dupa 1km se face la stinga spre grecia ,este dsi indicatorse urca 6 km in vama

    • cornel

     Din autostrada, inainte de Svilengrad, se iese spre Novo Selo si drept spre Grecia. Drum bun!

 2. marcel duma

  plecam pe 14 iulie in turcia

 3. Ciprian

  Plec pe 15 iulie la ora 19 din Bucuresti catre Thassos . Sper sa ajung la Giurgiu-Ruse in jur de ora 20! Vreau sa traversez Bulgaria pe ruta Ruse-Svilengrad (mi se pare variant cea mai OK….posed GPS). numarul meu de telefon : 0755112838 – Ciprian

  • Corneliu Serban

   Plecam pe 9 sept.in Thassos din Bucuresti, am ales ruta : Ruse-Veliko Tarnovo -Nova Zagora-Stara Zagora- Sredet-Simeonovgrad-Harmanli-Svilengrad- Ormenia- Orestiada-Alexandroupoli-Chrysoupoli-Keramoti. Rog pe cei care au parcurs de curand portiunea Sredet-Simeonovgrad-Harmanli sa imi comunice starea drumului. Iesirea spre frontiera cu Grecia se face din autostrada ? inainte sau dupa Svilengrad ? sunt indicatoare ?  Multumesc pt informatii vacanta placuta tuturor.  

   Corneliu Serban Tel.fax. 0040-21-460.26.94 vdf.  004-0723-356.096 rds.  004-0772-049.926            

   • Dumitrescu Ion

    Eu am venit recent din Turcia am trecut cam peste unde vrei tu sa mergi ! Am inteles ca vrei sa mergi mai mult pe autostrada ,dar risti sa pierzi mergand pe drumuri necunocscute care sunt f.proaste.Daca vrei sa mergi mai putin prin Bulgaria si mai mult prin Grecia sunt mai multe variante cu drumuri mai bune.De la Ruse -BYALA-Veliko Trnovo -Gurkovo-Nova Zagora-Harmanli autostrada pana aproape de Svilengrad,dreapta spre Grecia.Drumul Este destul de bun si se parcurge destul de repede l-am parcurs tot si mergi intins.
    oricum mai jos am postat mai multe si alegi ce-ti poate fi de ajutor!Dupa o pauza de 2 ani,am revenit am fost in perioada 06-13.07.2013 in statiunea Didim ,hotelul Buyuk Anadolu.
    Traseul ales dupa o perioada de 3 luni de cautari si consultari a tuturor site-urilor ce ne puteau ajuta, l-am stabilit de comun acord pe ruta Pitesti-Giurgiu-Ruse-Razgrad-Targoviste-Kotel-Elhovo-Lesovo-Edirne-Havsa-Kesan-Eceabat-Canakale-Ayvalik-Izmir-Soke-Didim.
    La intoarcere am schimbat in Bulgaria vama am intrat prin Svilengrad
    Hotelul se afla chiar la intrarea in statiune pe drepta ,sunt indicatoare.
    Desi am trecut Bulgaria de nenumarate ori in toate directiile pe acest drum nu am fost pana acum si pot afirma cu tarie ca spre Turcia cea mai buna varianta de traversare a Bulgariei se face pe la aceasta vama Lesovo-Hamzabeyli ,iar cea mai buna ruta este Ruse – Byala- Veliko Trnovo-Gurkovo -Yambol-Lesovo.
    este mai lung cu 20 Km decat cea pe Targoviste dar e mult mai rapida si drumul mai bun.Acest traseu a fost recomandat si de altcineva care parcurge destul de des Bulgaria ,iar acum pot sa confirm si eu acest lucru.
    Orice traseu din acestea doua urmezi mai mult de 5 ore nu ai cum sa faci,cu tot cu opriri pentru rovigneta,toaleta,alimentare masina etc.. iar noi am fost un grup de 6 masini ,27 persoane (7 copii mici) cu multe nevoi.
    Drumul nu este cu nimic mai bun sau mai rau daca o iei pe Veliko Trnovo-Gurkovo-Yambol-Lesovo,decat cel spre Sofia,sau Varna pa care a mers toata lumea.
    Sa spun acum la ce km e o groapa sau unde mergi cu 140 la ora cred ca v-ar incurca mai ales ca asta depinde de fiecare sofer in parte.
    Mergand cu atentie nu ai nevoie nici de Gps(mai mult te incurca in Bulgaria) ,cel mult de o harta a Bulgariei si In cazuri deosebite,uneori sa mai intrebi.
    In Turcia semnalizarea este excelenta.
    Noi am oprit cateva ore in Canakale atat la dus cat si la intors suficiente pentru a incarca bateriile mai ales ca la unele masini am fost cate 2 soferi.
    La dus am facut 24 ore cu popasuri cu feribot cu tot, plecare ora11.15 pe 05.07.2013 ;sosire ora 11.10 pe 06.07.2013.
    La intors am plecat la 12.45 pe 13.07.2013 si am sosit la 19.15 ,pe 14.07.2013 cu cumparaturi la hipermarket ,in vama etc…
    Deci,dupa parerea mea care am fost de 3 ori in Turcia cu masina si acesta a fost cel mai scurt traseu,drumul nu poate constitui un impediment in calea unui sejur de neuitat in Turcia ,mai ales pentru cei care merg prima data.
    P.S.Nu va faceti griji pentru taxa de autostrada o puteti achizitiona in statiunea in care mergeti ,la sosire, de la Ptt (sunt indicatoare peste tot si oricine va indruma) unde cand intrati luati bon de ordine sa nu pierdeti timp si sa aveti talonul si pasaportul la voi. Cu orice alte informatii va pot ajuta,va stau la dispozitie.

    • Cristi

     buna ziua acum trei luni am trecut si noi din turcia in bulgaria pe primul traseu prezentat se dumneavoastra si a fost ok
     acum vrem sa mergem iar in turcia mai bine zis in Kusadasi si as vrea sa imi spune-ti va rog daca cel de al doilea traseu prezentat este mai usor sau daca trece prin munti, ca am vrea sa evitam traseul unde sunt munti.
     va multumesc anticipat .Cristi

    • Cristi

     cine poate sa imi dea informatii despre cum se plateste taxa pe autostrada la turci, pt ca am mai trecut anul aceste pe autostrada la turci si nu am avut unde sa platessc taxa , cand am iesit de pe autostrtada la bariera a inceput sa sune alarma dar tot nu avut unde sa platesc si la 50 de metri era un echipaj de politie ,am oprit si i-am intrebat unde sa platesc , mi-au spus ca pot sa plec .am avut noroc .politisti turci sunt de treaba
     multumesc celor care imi pot oferi detali

    • Referitor la taxa de autostrada la turci la intrare pe autostrada pe partea stânga este un oficiu poștal de unde poți cumpara vinieta. Le spui unde mergi si ei îți spun cât costa, eu le spun sa-mi dea dus întors.Vinieta are un cip incorporat si o lipesti pe mijlocul parbrizului pe interior undeva mai jos de oglinda si mai ai si un cotor cu cod de bare pt a verifica suma ramasa. Dacă nu au acolo poți lua din alt oraș s-au in unele locuri au niște ghisee la intrare pe autostrada. In Istanbul când treci de bariere este o clădire verde pe partea dreapta si o poți lua de acolo, iar la primul cititor îți ia si pt cele la care nu ai platit

   • A4F

    De la Sredets la Harmanli eu as prefera sa merg prin Dimitrovgrad>Haskovo. Drumul prin Simeonovgrad pare a fi secundar. De obicei in Bulgaria ma orientez dupa drumurile cu numar mai mic, chiar daca ocolesc un pic: ca si la noi ( DN1, DN2, etc ) , drumurile mai intretinute sunt cele care au numar mai mic :-)

   • John_77

    La iesire din Harmanli intri pe autostrada si pana in Svilengrad este indicator dreapta Grecia ,iesi de pe autostrada urcand pe autostrada care duce direct in vama.La intoarcere din vama intri direct pe autostrada iar dupa 3,4 km cobori pe autostrada catre Harmanli (sunt indicatoare).

 4. Cristi

  Salutare! Cam cum se trece vama pe la Giugiu spre Grecia? Te controleaza mai in amanunt? As vrea sa-mi iau niste motorina in portbagaj.

  • Serj K

   Nu prea are sens, motorina are acelasi pret si la noi.

   Oricum nu se controleaza nimic la vama la Giurgiu.
   In plus, transportul de motorina in canistra nu e ilegal, avand in vedere ca toate sunt state UE.

 5. Serj K

  Am o intrebare,
  Mai sus e prezentat ca optim traseul Gurkovo – Nova Zagora – Glavan – Svilengrad.

  De ani de zile evit acest traseu si merg Gurkovo – Stara Zagora… intrucat am fost prin 2009 pe traseul descris si mi s-a parut foarte prost, are si o portiune ciudata cu piatra cubica, etc.

  Sa inteleg ca in ultimii ani traseul de mai sus a fost reparat?

  Multumesc.

 6. Pingback: Turkey | :)

 7. ADRIAN

  salutare!! abia ce ne-am intors din thasos,foarte frumos de data asta,traseul pe care l-am parcurs a fost acelasi si anume RUSE-BYALA -VELICO TARNOVO-NOVA ZAGORA-SVILENGRAD 0rmenio -ALEXANDROPOLI-AUTOSTRADA EGNATIA ODOS -KERAMOTY-THASOS,718 km pana la hotel blue shy apartament.Drumul foarte bun,doar o portiune de 7-10 km prin bg respectiv gr ,nu mai stiu exact locatiile unde se lucreaza la drum dar poti sa mergi cu 50…in rest de data asta fara gps ca nu aveam nevioe si plus ca acum te duce drumul,nu ai cum sa te ratacesti decat daca adormi la volan (glumesc)…ORICUM VACANTA PLACUTA IN CONTINUARE SI DRUM BUN . ADRIAN NITA

 8. ADRIAN

  26 RON TRECEREA DE LA RO LA BG
  6 E ROVIGNETA,SE POATE PLATII SI CU RON
  2 E AUTOSTRADA EGNATIA ATENTIE CA S-AU AMPLASAT RADARE
  23 E BAC KERAMOTI EX -DACIA S NOVA +2 PERS
  16 RON TRECEREA FRONTIERA BG _RO

 9. Adi

  Salutare
  Plecam din Mangalia catre Grecia 16.09.13 ora 03:00 (Burgas, Elhovo, Topolovgrad, Svilengrad, Chalkidiki). Asteptam cu interes parteneri de drum. Lasati post aici

 10. gino

  Salutare,si noi plecam spre istanbul pe 31 august…daca exista colegi de drum dati mesaj:)

 11. buna pe 21 septembrie plecam din Campina spre Halkidiki -Kasandra, Grecia suntem 2 pers asteptam poate mai gasim parteneri de drum. Ma gandeam la o noapte intermediara in Sofia pt a mai diminua din oboseala traseului ….voi ce ziceti? Imi recomandati sau se poate face usor dintr-o singura bucata traseul?

  • gino

   buna,din punctul meu de vedere nu are rost sa te cazezi la bulgari,…de la sofia pina in vama gr numai este mult.Aproape juma din drum este autostrada nu are rost,daca plecati noaptea mai mult de 2.5ore pina in vama ro nu iti ia.Te poti caza in gr fa rezervare pe booking

   • Multumesc pt sfat ,dar tocmai ca nu as vrea sa circulam noaptea prin Bulgaria ( e atat de sinistra :( )….inseamna ca e si bun drumul daca spui ca in aproximativ 2,5 h strabatem traseul Giurgiu-Sofia! Ramane de vazut !

    • gino

     Mai inteles gresit….din campina pina in vama giurgiu nu-ti ia mai mult de 2.5ore (la un condus relaxant),de acolo pina in sofia (ai de mers:):P)…ideea era alta….BULGARIA SE TRAVERSEAZA ZIUA ,din vama RO pina in vama GR nu iti ia mai mult de 6-8 ore de condus….daca crezi ca pt intervalul asta de timp merita sa te cazezi…este decizia ta.
     PS”gandeste-te ca eu singur cu autoturism fac anual cam 2-3 ori drumul asta BUC_ATH 1200km aprox,dintr-o bucata (adica fara oprire) si ma duce pe la un 11-13 ore.Oboseala o cam simti pe la bulgari..datorita limitarilor lor de viteza…la GR numai autostrada.
     Drum bun…sa vi cu vesti :)

    • Aha acum am inteles :P…drumul pana la Giurgiu il visez ca de 5 ani am facut concediile numai in Bulgaria si Turcia,! La fel ca tine zice si sotul meu ( e sofer pe tir -comunitate) ca nu-i nici un impediment facem traseul fara nici o problema dintr-o bucata, dar eu ca femeie nu am mers decat pe ruta Campina-Istanbul dintr-o bucata si mi s-a parut groaznic de obositor , de aceea tind acum spre o noapte intemediara…totusi suntem in concediu …nu depindem de diagrame :) :P :) , oricum o sa vin cu vesti si informatii “proaspete” ,poate utile candva , pentru cineva la fel de nehotarat ca mine !

 12. Catalin

  Plecare Thassos in 02.09.2013, o masina din Campina, doresc parteneri de drum alta masina

 13. Lucia Nedeianu

  Plecare 9 sept din bucuresti spre tassos…rog partenei de drum!!!

 14. Adi

  Merge cineva in Grecia pe 16.09?

 15. markus

  plecare focsani -istambul 7 noiembrie 0740244231

 16. alin bv

  sal ceva lista cu plecari an turcia 2014 ?
  nu a aparut

  • corina

   ba;da;mergem;noi
   in;kusadasi;pe;15/07;doua;cupluri;voi;unde;va;duceti;;corina.constantin12arond;yahoo.com;este;adresa;de;email;am;scris;arond;ca;nu;erge;tastatura

  • salutare!! cine mai vrea partener de drum BUCURESTI -THASSOS,23 iunie 2014,cunosc traseul si fara gps si fara serpentinele din Stara Zagora.Nova Zagora este cel mai scurt si cel mai bun dupa parerea mea…atentie!eu merg cu viteza de croaziera de 90 h asa ca cine vrea?

 17. corina

  cine;merge;in;kusadasi;

 18. alin bv

  22 06 din bv 3 masini 2 kusadasi si una didim cu oprire an kukukoy

 19. Ahmad

  Plec din timisoara spre Istanbul in 2 aprilie. Sunt singur dacă cineva vrea sa merge cu mine, ca nu știu nimic despre drum
  Sau pe 1 Aprilie nu contează dar trebuie sa fiu in Istanbul pe 4 Aprilie
  Multumesc

 20. catalin

  12.06.2014 plecare din Pitesti(1masina-2persoane),spre Bodrum,prima oprire la Canakkale,a doua la Selcuk, contact: micutze@yahoo.com

 21. Florin -Focsani

  Plecam in Turcia / Kusadasi pe 29.06.2014 din Focsani si suntem 4 masini ! Cine se alatura?

 22. florin

  cum e vama turca. cie stie? se trece ca la ruse? pot trce cu ceva lichid pt masina?

 23. Liviu

  20.06.2014, plecare din Bucuresti spre Kusadasi, aprox. 8 AM, cu oprire intermediara in Kucukkuyu.

 24. Gabriel

  18.06.2014, plecare din Bucuresti spre Kusadasi,cu oprire intermediara Canakkale.

 25. Stoica Cristina

  caut partener de drum pentru Thassos ..plecarea din 28 iunie, Bucuresti.

  Apropo..se merita sa fac o oprire pe undeva de o noapte? am si un copil de 1 an jumate cu noi cu masina si ma gandeam sa nu fie prea obositor.

  Daca da, unde imi recomandati sa fac oprirea pt o noapte? ceva cazare mai convenabila!!

  Multumesc
  Cristina

  • ionel

   nu se merita pentru ca drumul este mai scurt acum si se ajunge foarte repede si in thassos nu se merita sa pierzi nici macar o ora de plaja.concediu placut

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s