Frate, Frate, Te vrem Fara Imunitate! CE si DE CE trebuie sa avem grija ce cerem! Acum!

Frate, Frate, te vrem fara imunitate!
Nu plecam acasa, imunitatea nu ne lasa!
Da, chiar e „acum ori niciodata!” Mai avem numai 2-3 zile sa facem istorie!
Iata CE si DE CE trebuie sa stim ce cerem! Si trebuie acum!

Mai sunt 2-3 zile si vin ploile, lumea se plictiseste, entuziasmul trece, miscarea strazii se stinge.
Avem doar 2-3 zile sa facem istorie apoi valul trece. Iar sobolanii asta asteapta, sa plece pisica! Nu-i scapati!
Nu va mai pierdeti elanul si entuziasmul in generalitati sau chestii confuze care practic nu pot fi obtinute!
Nu-i scapati din mana cerand „moarte coruptiei” sau „libertate” sau „schimbati sistemul” sau „nu va vrem
Fara_ImunitateLibertate avem din plin iar restul sunt foarte generale si nu pot fi obtinute peste noapte iar cei care manipuleaza cauta sa va devieze atentia cu asa ceva pana va trece valul de entuziasm. Lor le convine! Hai sa fim rationali: de unde peste noapte oameni noi? Si de unde stii ca-s buni?
Cand s-au cerut chestii punctuale, Oprea, Ponta, Piedone, s-a obtinut imediat! Nu cereti generalitati!
Cereti chestii clare care pot fi obtinute acum, concret, rapid, pot fi fortati sa le dea si au efect major pe termen lung! Si anume legile!
Nu cereti dizolvarea parlamentului pentru ca dureaza mult, da ţara peste cap, costa si nu stim cine vine in loc – toate sansele sunt sa revina aceeasi indivizi plus alti hoti! Si in plus putem fi acuzati de anarhie. Deci cereti cu cap!
Daca nu te poti feri de hoti, atunci ii poti controla. Cereti clar in regim de urgenta chestii concrete:

PRIMUL LUCRU CAPITAL! OBLIGATORIU!
1) Modificare legii imunitatii parlamentare! Imunitatea sa fie strict numai si numai pentru declaratii politice!
Daca face o porcarie sa fie saltat direct! Legea asta se poate obtine de pe o zi pe alta in regim de urgenta! Pana sambata poate fi liber la arestari si se termina cu circul din parlament si zile irosite pe banii nostri doar ca sa se faca scapati!.
Apoi:
2) Sa se aprobe legea confiscarii averilor celor condamnati pentru coruptie sau furt.
Nu asa cum e acum, li se da 1 an cu suspendare si se bucura apoi de averea furata pana la adanci batraneti. Pai asa o sa tot fure pentru ca e rentabil!
Noi nu avem autostrazi nici locuri de munca iar ei raman cu miliardele furate! Vrem banii inapoi!

Si cum frica pazeste pepenii:
3) Pedepse mai mari special pentru parlamentarii si demnitarii corupti.
Daca au o gramada de beneficii muuuult peste noi, oamenii de rand, noi, cei care le platim salariile si confortul, pai atunci sa aiba si raspunderea pe masura! Cum? Simplu: Pentru orice paguba/contract pagubos peste 100.000 euro, demnitarii, parlamentari, ministri, primari, sa intre automat la subminarea economiei nationale, 20 ani parnaie si confiscarea averii. Punct. Apoi, niciun politician condamnat să nu mai poată ocupa vreodata o funcţie în stat după executarea pedepsei.
Aceste trei chestii ne vor proteja macar partial de coruptie si vor mai curata parlamentul.
Hai sa le obtinem!

Dupa ce le obtinem, mai urmeaza altele:
Interzicerea traseismului politic şi a aliantelor politice dupa alegeri,
Vot electronic inregistrat in timp real dupa CNP, ca sa nu mai voteze unii de 10 ori plus mortii.
Apoi tragerea la raspundere pentru promisiunile neonorate….
Protejarea padurilor si inasprirea pedepselor in cazul exploatarilor ilegale,
Bugetul sanatatii sa creasca, si inca… comentariile sunt deschise, astept ideile dv.
Dar sa le obtinem pe primele trei e important, asta le baga frica-n oase. Pana atunci ne vedem in strada!
Frate, Frate, vrem Dreptate nu imunitate!
Nu plecam acasa, imunitatea nu ne lasa!

UPDATE: a doua zi dupa ce am scris articolul. Asa cum imi era frica, azi au fost numai 10000 care strigau aiureli total.
S-au lasat manipulati si au disipat mesajul. Nimic concret. Strigau libertate, jos Iohannis, vrem oameni noi, afara coruptii din tara…etc si se mai si certau intre ei. Teama mi-e ca s-a dus ocazia. 😦

Protestul-care-a-adus-demisia-lui-Ponta-FOTO-Gandul-101

TAGS: CE SA CEREM IN STRADA, CE SA SE CEARA LA MANIFESTATIE

8 comentarii

Din categoria Filozofie - Religie, Politica - Evenimente

8 răspunsuri la „Frate, Frate, Te vrem Fara Imunitate! CE si DE CE trebuie sa avem grija ce cerem! Acum!

  1. bizman

    In sfarsit un comentariu de bun simt si fara atacuri la biserica stramoseasca ce nu are nici o vina ca doar nu biserica a adus tara in mizerie. Sunt lucruri care se spun si sunt lucruri care nu se spun. In biserica nu lovesti. In lipsa de solutii as fi fost de acord sa puna biserica mana pe paduri, pamanturi etc pana nu vand escrocii cocotati la putere tot la straini. Poate nu stiti ca mare parte din pamanturile Transilvaniei au fost cumparate deja de bozgori.

  2. cris

    consider ca toate cele 3 revendicari ar trebui extinse pentru toti cei alesi, inclusiv primari, cei numiti in functii de conducere la nivel inait, toti cei care conduc institutii cu capital majoritar al statului, etc

  3. vio

    CE E PE STRAZI de trei zile e descarcare nervoasa, e tectonicul. E afurisenie colectiva pt COLECTIV , pt ca ne arde si ne sufoca paduchiosenia coruptiei, a incompetentei tupeiste, hoate si lacome. Dar nu cred ca va schimba nimic. Nu-s lideri, nu-i program, nu s idei. Cine sa le spuna ce zici tu Val , cine sa le negocieze?! Pana ne trezim trece momentul, se pozitioneaza adversarul si devenim doar o masa de manevra pt taberele lor de ticalosi, partide, securisme etc . Pun laserul pe noi, inapoi la munca! Bugetul de la anu` trebuie votat, ne vede lumea, semnalele de instabilitate fac rau Romaniei, creste euro etc, etc , hai gata cu isteria si ne linistim….A fost doar tectonicul.

    • Eu le-am spus cat am putut. Am explicat cum am putut. Au vazut numai pe facebook peste 10000 persoane. Daca jumatate ar da share ar fi vazut sute de mii. Totul este sa se tina cont. Practic sa gandeasca un pic mai mult, mai analitic. Pacat, acum se pierde ocazia pentru inca cine stie cati ani… 😦

      • vio

        N-ai un sentiment de deja vue?! Sunt copii/tineri acolo-n strada, cum am fost noi in 89. Ce stiam noi ?! eram la fel de neganditi si entuziasti. A avut grija Iliescu et comp sa ne arate cum e cu democratia. Acum cum o fi ?! Anesteziatul de Iohannis parca asteapta comenzi si nu-i vin.

  4. Ceea ce vad acum pe starzile Roamniei ma bucura, ins, din pacate, entuziasmul asta nu valoreaza prea mult fara o strategie si fara niste lideri.

    • Pe mine ma intristeaza profund cand vad cum se pierde esenta si se cer aberatii – demisia intregii clasei politice, demisia lui isarescu – etc… si ce lideri sunt propusi. De exemplu am auzit Monica Tatoiu!!!

Lasă un comentariu