Ce aveti ma cu Valentine’s Day?!

valentines_day_poza

Mai, eu inteleg ca nu e o sarbatoare autohtona traditionala ca batutul nevestei, oina sau taiatul lui Ghita, dar totusi ce va freaca pe voi grija celor care vor sa o serbeze? Stiu ca e mai mult sau mai putin kitsch dar macar e legata de un sentiment frumos si de gesturi frumoase. Lasati copii sa se bucure de surprize cu inimiore si trandafiri, nu-i mai spurcati. Ce rau face ziua de Sf Valentin? Lasati-i. Asa le educati romantismul, si e ceva pozitiv. Critici au fost mereu, dar anul acesta am sesizat in talkshow-uri si prin mediul online o incrancenare violenta vis-a-vis de Valentine’s Day, combinata cu un nationalism sforaitor. Da, si eu sustin sa serbam Dragobetele, dar nu spurcand alte sarbatori si pe cei ce le serbeaza.
Am citit si auzit critici vehemente, ca e o porcarie importata de la americani,  ca e gretos, ca numai prefacutii o serbeaza, ba chiar critici vulgare, si aici citez: „Toate fufele si-o trag acum cu cine apuca, doar, doar isi gasesc vreun iubit sa se pozeze de Valentine’s Day cu el”.

Oameni buni, sa iubesti e frumos, iar sa-ti celebrezi iubirea e si mai frumos. Indiferent de zi, fie ea 14 sau 24 sau oricare alta, este o sarbatoare frumoasa! De ce naiba spumegati asa? Ce barbatel frustrat sau frigida uscata trebuie sa fii incat refulezi in halul asta mergand pana la a solicita CNA sau guvernului interzicerea manifestarilor de Sf Valentin. (apropo, in Pakistan chiar o vor interzice pe motiv ca e imoral. Deci va rog, cereti azil acolo. Drum bun)

Importata sau nu, e o sarbatoare a iubirii si e frumoasa. Iubirea nu are nationalitate sau religie. Si e mult mai frumoasa decat sa macelaresti un porc sau miel doar pentru ca asa e traditia. Sa nu veniti cu critici de genul: „daca iubesti nu trebuie sa arati asta intr-o zi anume ci mereu” pentru ca argumentul e pueril si nici nu merita comentat.

Tot despre import: multi afiseaza acel slogan „Iubeste romaneste, iubeste de Dragobete” . Asta e foarte frumos daca nu ar fi si insotit si de critici catre Valentine’s Day, de parca cumva ar fi vina acestei zile ca oamenii nu serbeaza Dragobetele. Ironic, e chiar invers!
Pai mai carcotasi nationalisti, daco-geti puri si duri, hai sa fim cinstiti. Daca nu era Valentine’s Day-ul american, habar nu aveati de Dragobete. Poate pe undeva pe la tara se mai auzise. Sau prin Vaslui unde se serbeaza mai des iubirea, fie cu minore, fie babe. Probabil si capre.
In fine…Ati avut zeci, ba chiar sute de ani sa serbati Dragobetele si v-a durut in dos. Nu am vazut nici inimioare, nici felicitari, nici spectacole tv, nici magazine decorate de 24 februarie. Asta pana nu a adus ProTv-ul acum vreo 20 ani moda cu Sf.Valentin.
Apoi, dupa ce s-a serbat bine mersi ani de zile pe 14 februarie v-ati adus aminte ca avem si noi un Dragobete si ati inceput sa dati cu noroi in celalalt. Romanism tipic in forma pura cristalizata. Pacat.

Si nici nu va mai grabiti sa-i spurcati chiar asa pe americani si sa criticati importul de la ei: Daca purtati blugi, aflati ca nu sunt traditionali romanesti. Cand aprinzi becul electric noaptea sa mergi la buda, e tot import american, sau computerul, net-ul, televiziunea prin satelit, GPS, etc… toate astea sunt importate de la ei. Nu am auzit pe nimeni sa strige in gura mare: stai la lumanare si poarta itzari nu blugi. Asa ca lasati ura, lasati capra vecinului, bucurati-va de iubire, iubiti si lasati-va iubiti.
Fie acum, fie pe 24 februarie sau 24 octombrie (de Sf Valentin ortodox) va doresc multa iubire si evident,
Happy Valentine’s Day!

V-ar mai putea interesa:
Originea si legendele de Dragobete si Sf. Valentin – Happy Lupercalia
„Nu-mi spune ca ma iubesti. Atata-mi-o!’ – Citate despre dragoste, de Sf. Valentin

12 comentarii

Din categoria Erotic - Sex, Filozofie - Religie, Politica - Evenimente, Uncategorized

12 răspunsuri la „Ce aveti ma cu Valentine’s Day?!

  1. Asa e, Vale! Daca luam ce au strainii bun si frumos, eram departe acum. Din pacate, noi luam ceva bun de la ei, rar si cu greu si dupa o vreme, aruncam la gunoi, zicand ca pute.

    Avem un stat mizerabil, care ne face zile mizerabile. Orice prilej de a sarbatori iubirea, ar trebui sa ne bucure si nu sa ne faca sa injuram cu scarba prefacuta!

    Din pacate, genul asta de cretinism incepe sa ne defineasca, ca popor. Incet-incet, uitam sa ne bucuram de lucrurile marunte, de iubire, de frumosul care inca este din plin in jurul nostru.

    Oricum s-ar numi ziua, de oriunde ar veni ea, iubirea merita si trebuie sa fie respectata si celebrata!

  2. Adrian Soiman

    ma deranjeaza doar fruntea ta lata

  3. vio

    Ceea ce deranjeaza pe unii la sarbatorile de import e comercialismul extrem care le insotesc si care face sa se piarda sensul ideii. De aceea nesarbatoritul cu atata zgomot dar virilul si neaosul Dragobete e imbratisat de cei care prefera varianta bio eco detox . Indiferent cum, pe 14 feb sau cu un delay de 10 zile in 24 feb, se sarbatoreste ceva, rostul sarbatorilor fiind acela de a ne aduce in atentie o idee.
    Cred ca nu cei care sarbatoresc sunt problema ci haterii care nu sarbatoresc nimic si carora nu le pasa, pt ca exista si moda asta, sa nu ti pese, sa fi beton.

  4. vasile

    cunoaste cineva laguna 2

  5. vasile

    scoate fum negru cind o si consuma mult

    • Salut Vasile. Presupun ca filtrul de aer e schimbat. Asta ar fi o prima solutie. Apoi, mai poti incerca sa o forjezi un pic pe autostrada, sa o tii un timp turata la viteze mari, ajuta sa se curete. Fumul negru la Laguna mai este dat de obicei de valva EGR imbacsita. Daca nu merge, va trebui sa o dai jos si cureti. Verifica si sa nu ai vreo fisura pe tubuletele de la intercooler si turbo. Poate scapa aer pe acolo. Bafta!

Lasă un comentariu