Alaturi de Crina Coco Popescu

Crina Coco Popescu

Crina Coco Popescu

Crina Coco Popescu a intrat in World Records Academy ca prima femeie (dar e o tanara domnisoara) care a escaladat Mount Sidley ( la numai 16 ani!), cel mai inalt vulcan din Antarctica si este prima femeie care incheie ciclul celor cei mai inalti 7 Vulcani de pe sapte continente, Seven Volcanoes.

A escaladat sase din cele mai inalte sapte varfuri ale lumii. Din ciclul Seven Summits ii lipseste (deocamdata) doar Everestul – amanat la limita, din cauza unei apendicite declansata in Nepal.

Dar nu despre nenumaratele recorduri si performante ale Crinei vreau sa va povestesc ci cateva vorbe despre ea, ca om. Stiati ca o cheama si Imola?

Crina Coco Popescu si Valentin Ghincolov, dupa ascensiunea pe Kazbek

Dupa ascensiune, Kazbek

Ne cunoastem bine si am avut sansa si onoarea sa particip alaturi de ea in cateva expeditii, ultima a fost in vara, in expeditia Extreme Travel 2011 pe Mount Kazbek – Caucaz, Georgia.

Ce pot spune despre Crina Coco Popescu: absolut si cu mana pe inima: este unul dintre oamenii cei mai de calitate pe care am avut ocazia sa-i intalnesc. Nu vorbesc de ea ca sportiv, ci calitatea de OM. Recordurile, faima, nu au influentat-o deloc. Ar trebui sa scriu un articol intreg doar insirand calitati: vesela, foarte inteligenta, modesta, harnica, vointa cat cuprinde, organizata, vegetariana, antrenata, foarte draguta, saritoare, altruista, gata oricand sa ajute, etc, etc, etc…

Valentin Ghincolov Crina Coco Popescu pe Kazbek 2011

Impreuna cu Crina in Caucaz

– apropo de faptul ca este vegetariana – daca cineva mai are vreo indoiala ca lipsa carnii din alimentatie nu e ceva sanatos, il invit sa o priveasca si eventual sa concureze cu Crina Coco Popescu. –

Pleiada de performante alpine extrem de dificile, care ar dobora 99,9% din locuitorii planetei, ea le realizeaza sau povesteste despre ele ca ceva normal. Ma uitam si acum, in expeditia pe Kazbek,  cand barbati in putere, bine antrenati, abia isi mai trageau sufletul, ea topaia vesela, ajuta la rucsaci, pregatea echipamentul, gatea, si mai gasea si timp sa scrie in jurnal…

La un suc verde in Tbilisi Crina Coco Popescu Valentin Ghincolov suc in Tbilisi

La un suc verde in Tbilisi

Crina Coco Popescu, la numai 16 ani a fost in cele mai grele expeditii si a urcat cele mai inalte varfuri de pe toate continentele, din Antarctica in Himalaya si din desertul Iranian in junglele din Papua Noua Guinee. Acum in Martie pleaca la Polul Nord apoi urmeaza Polul Sud…pe schiuri!
Vointa si munca necesara sa realizezi toate acestea, si inca fara a mai lua in considerare varsta ei, o pot aseza pe Crina Coco Popescu alaturi nu numai de cei mai importanti romani, dar chiar alaturi de cei mai buni exploratori.

Crina Coco Popescu si Valentin Ghincolov geocaching la Tbilisi

Geocache in Georgia

Daca pentru ea la numai 16 ani si explorarea Terrei e deja cam pe terminate, atunci ce va face cand va fi mare?
Nu m-as mira daca ar urma Olympus Mons, de pe Marte – o noua provocare cu ai sai 22km inaltime – cel mai inalt munte si totodata cel mai inalt vulcan din Sistemul Solar… Rezolvati cu drumul pana acolo si ea il urca. Pariem?
Pagina Crinei:  http://www.celmaisus.ro/

Cu cortul - Tabara 1 Mount Kazbek

Puneam cortul: Tabara 1 la vreo 3200m - In departare, Mount Kazbek, varful

Am pus cateva poze din ascensiunea pe Kazbek si de la o tura de geocaching in Tbilisi, impreuna cu Coco gasisem primul geocache georgian, ascuns aproape de baza gradinii din fata hotelului.

TAGS: CRINA COCO POPESCU, RECORDURILE CRINEI CRINA COCO POPESCU, ASCENSIUNE MOUNT KAZBEK, FOTOGRAFII CRINA COCO POPESCU, BIOGRAFIA CRINEI COCO POPESCU, EXPEDITIE MOUNT KAZBEK, GHINCOLOV VALENTIN,  TBILISI,  CAUCAZ, GEORGIA, SEVEN SUMMITS, SEVEN VOLCANOES

Scrie un comentariu

Din categoria Travel - Excursii - Aventuri, Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s