S-a marit limita de viteza in Brasov!

 Hurray, in sfarsit putin bun simt!
Limita maxima de viteza în municipiul Brasov a fost modificata! In bine, adica in sus!
60 si 70km/h, depinde de zona.
Principalele bulevarde din Brasov puteau sustine in siguranta o viteza mai mare si, slava Domnului, pana la urma au realizat si edilii chestia asta.
Ziceti voi, nu era enervant sa te tarai spre Stupini, Harman sau Darste tot cu 50 km/h la fel ca si pe Muresenilor? Se compara cele doua strazi? Iti venea sa-ti tai venele in lung, pana ieseai din Brasov.

Din pacate nu stiu sigur de cand intra in vigoare noile viteze permise. Nu ar trebui sa apara ceva semne cu noile restrictii?
Apropo. Ati observat ca au cam disparut de la semafoare indicatoarele cu secundele ramase? Oare de ce le dau astia jos, doar erau foarte utile. Posibil afacerea clasica: le pun la loc pe bani mai multi…

Aici: comunicatul primariei despre limita maxima de viteza in Brasov:

In data de 10.08.2010, a fost avizata în Comisia de Circulatie propunerea de modificare a limitei maxime de viteza în municipiul Brasov, de la 50 la 60 de km/ora, cu exceptia intrarilor în municipiul Brasov, unde se majoreaza la 70 km/ora, si în interiorul cartierelor, în zona unitatilor de învatamânt, unde se mentine restrictia de viteza de 30 km/ora.

În ultimii ani, în municipiul Brasov a avut loc un proces de resistematizare a circulatiei prin scoaterea traficului greu din interiorul orasului, introducerea de sensuri unice si amenajari de sensuri giratorii, care au avut ca efect fluidizarea circulatiei.

În urma studiilor si simularilor de trafic, precum si a analizelor si discutiilor avute cu Politia Rutiera s-a ajuns la concluzia ca, pentru cresterea fluentei traficului în interiorul municipiului Brasov, este necesara majorarea limitei de viteza din interiorul orasului.

Majorarea limitei de viteza la 70 de km/ora se va face pe urmatoarele tronsoane:

– D.N. 1, intrarea dinspre Bucuresti, pâna la sensul giratoriu de la str. Poienelor,

– D.N. 11, iesirea spre Harman, de la intersectia str. Harmanului – b-dul Garii, pâna la limita intravilanului,

– D.N. 13, iesirea spre Târgu Mures, de la pasajul Fartec, pâna la limita intravilanului,

– D.N. 1, iesirea spre Sibiu, de la sensul giratoriu Hornbach, pâna la limita intravilanului,

– D.N. 73, intrarea dinspre Cristian, de la limita intravilanului, pâna la sensul giratoriul de la Real (Soseaua Cristianului – str. Caramidariei); iesirea spre Cristian, sensul giratoriu Hornbach – pâna la limita intravilanului.

Aceasta decizie are caracter provizoriu, pentru o perioada de 6 luni de zile, urmând, în functie de rezultate, a se analiza permanentizarea ei sau suspendarea acestei decizii.
Sorin Toarcea
Purtator de cuvânt al Primariei Brasov
TAGS: Brasov, limita de viteza Brasov, s-a marit limita maxima de viteza, viteza maxima in Brasov, modificare limita de viteza Brasov

5 comentarii

Din categoria Auto, Din Brasov, Politica - Evenimente, Uncategorized

5 răspunsuri la „S-a marit limita de viteza in Brasov!

 1. PINZARU

  In sfirsit , macar acum in ultimul moment ne dam si noi seama ca ne trebuiesc si noua citeva norme Europene dacat tot platim la toti si la toate in moneda europeana

 2. Cosmin

  secondarele de la semafor le-au scos pe motiv ca o sa monteze asa zisele „semafoare inteligente”, adica senzori peste senzori care sincronizati dau un randament peste secundar.

 3. Chris

  La intrarile in oras au schimbat deja indicatoare cu noile limite de saptamana trecuta… nici n-am stiut ca abia de azi este valabila reglementarea.

 4. Skorpio

  Da, dar numai sa stie sa le citeasca si gogomanii care sa taraie cu 25-30 la ora pe banda de langa axul drumului …. soferasii aia de duminica, stiti voi care, aia de te impiedici prin toate intersectiile si pe la toate giratoriile, ca habar n-au sa le foloseasca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s