Obama, Democratii si Constantinescu

Tocmai citeam un articol despre vanzarile pe ebay ale unor bilete la festivitatea de instituire a lui Obama. Normal, biletele sunt oferite gratis dar pe ebay au ajuns la 40.000 dolari. Demult nu am mai vazut un presedinte american atat de dorit si o asemenea exuberanta la cetateni.
Despre George tufis, ( Bush ), se faceau doar misto-uri si comparatii cu un cimpanzeu, ( nu ca nu ar semana 🙂 ) dar pentru Obama oamenii cheltuie o gramada de bani pe brelocuri sau cafele cu numele lui, doar din simpatie. Numele Obama a ajuns un brand bine vandut.
Totusi Obama e negru, si se pare si putin musulman.
Si totusi!!! Americanii trebuie sa fi fost groaznic de disperati pentru o schimbare daca au votat masiv pentru el. Daca va uitati la rezultate: 57% la 46% este un rezultat clar, nu cum a mai fost demult. Bush a iesit de fiecare data cu discutii si la limita, diferente de zecimi de procent sau cateva voturi. Doar Dumnezeu si CIA stiu daca aranjate sau nu.

Acum entuziasmul si bucuria sunt mari, dar frica mi-e sa nu se intample cum s-a intamplat la noi in 1996 cand, a iesit Conventia Democrata si Emil Constantinescu. Pana si procentele electorale se potrivesc.
Satul de PSD, FSN, PDSR, etc ,toti comunistii lui Iliescu, am avut cea mai mare bucurie cand au iesit democratii lui Constantinescu.
Ce a urmat stiti cu totii. Niste impotenti binevoitori care dadeau cu stangu-n dreptu. Uriasa dezamagire.
Sper sa nu se intample la fel cu Obama. Expectantele sunt enorme si la fel greutatea pe umerii sai. Nu stiu daca Barack Obama o sa poata face ceva si mai ales, daca o sa fie lasat sa faca acea „change” schimbare care o promite fara sa dezamageasca.
Multi cred ca interesele sunt prea mari si el o sa pateasca ca si J.F.Kennedy. Sau in cazul fericit, mai ales ca pare sa se bage si sa tina partea palestinienilor ocupati, o sa i se insceneze un sex scandal tip Clinton si Monika Levinsky. Ce pot sa sper pentru el, e sa-i gaseasca o femeie mai bunoaca nu meduza gen Monika.

Pe mine Obama m-a facut sa cred un pic in America. Da chiar se poate!Cineva, exact cine nu te astepti,exact opusul…. plecat de jos, si probleme cu drogurile, si negru,si putin musulman, bate clar un veteran, alb, american pursange si devine presedintele Americii! E fantastic!
Dar un dracusor imi sopteste ca poate totul e un scenariu si Obama e, fara sa stie, acea marioneta credibila pentru publicul naiv, intr-un joc planetar al papusarilor care conduc lumea si finantele.
Hmmmm…. mai stii? Daca e asa?!!
Pana atunci insa In Obama we trust….

Scrie un comentariu

Din categoria Politica - Evenimente, Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s