Plasma sau LCD, LCD sau Plasma, functionare, sfaturi de cumparare

Coincidenta a facut ca trei foarte buni prieteni sa-si cumpere aproape simultan televizoare noi.
Doua Plasma si un LCD.  Desigur nehotararea a fost mare. Ce sa aleaga? Plasma sau LCD? Care e e mai bun , la care se vede mai bine, ce sa cumpar, LCD sau Plasma? Sa fie HD , Full HD sau doar HD Ready. Cum acesta este un subiect mult dezbatut, m-am gandit sa-l limpezesc pe cat se poate.
La inceput trec direct la concluzii dar pentru detalii tehnice lamuritoare, functionare plasma si functionare LCD, cititi partea a doua.

Varianta foarte scurta a sfaturilor: eu mi-as lua un Plasma de127 cm, la 1080p, preferabil Pioneer
De ce plasma? Vreau contrast bun, reactie rapida, negrul, negru, culori vii.

Plasma: culori mai multe si mai vii, contrast mai bun, negru mai pur, timp de reactie mic, avantaj de pret la dimensiuni mari ale ecranului. De asemenea unghiul de vedere este de 178 – 179 grade dar la cele noi unghiul nu mai conteaza, se vede la fel din orice unghi (mai putin din spate)  🙂
Dezavantaje Plasma: posibilitatea aparitiei efectului de umbire (intunecare, ardere) la pixelii folositi exclusiv cum ar fi in cazul imaginilor statice, sau dungile negre la filmele in format lat etc… dar a aparut tehnologia de pre burn in fabrica care elimina 95% din problema
La Plasme mai apare un bazait suparator daca e folosit la altitudini mari.

LCD: avantaje, rezolutie nativa mai buna, lipsa efectului de umbirire la imagini statice, avantaj de pret la rezolutii mari (HD, full HD)
Dezavantaje: imagini fantoma, remanente, la schimbari bruste de imagine,  contrast slabut, negru nu e chiar negru, timp de reactie scazut si blurare, incetosare sau contur la animatii, miscari rapide pe ecran. Teoretic, unghiul de vedere este in jur de 176 dar real, odata cu cresterea unghiului de vizualizare dincolo de 100 grade lateral sau vertical, pot apare modificari eveidente ale culorilor sau luminozitatii si contrastului.

Sfat de cumparare: In primul rand, nu va asteptati la imagini mai bune pe transmisiunile de pe cablu sau antena. Daca televizorul nu are si un tuner analogic bun, se va vedea chiar mai rau. Dar pentru transmisiile digitale, satelit, DVD, Blue Ray sau HDDVD e cu totul alta poveste!
IMPORTANT: luati televizorul in functie de distanta de la care priviti! Daca ecranul e mic si priviti de la distanta mare, nu merita sa dati banii pe Full HD 1080p, ochiul nu face diferenta, detaliile sunt prea fine. Mai bine dati acceasi bani pe un ecran mai mare dar nu Full HD ci doar HD ready 720p. Daca priviti de aproape, luati Full HD ca sa nu vedeti pixelii individuali.

Exemplu: pentru un TV ( Plasma sau LCD ) cu diagonala de 106 cm, distanta ideala de vizionare pentru HD  720p este de 2,5m dar pentru FULL HD  1080p distanta ideala este de doar 1,8m.  
La fel, pentru o diagonala de 127cm, distanta ideala de vizionare la 720p este de 3m dar pentru aceeasi diagonala 127cm, dar Full HD 1080p  distanta ideala de vizionare este de 2m.  (mai aproape vedeti pixelii, mai departe pierdeti detalii) Binenteles calculele au sens in cazul in care urmariti transmisii Full HD. Pentru semnal Tv normal sau DVD nu prea conteaza.

Daca puneti televizorul e intr-o zona in care bate lumina in ecran sau e foarte luminoasa, luati tv LCD deoarece imaginea pe un LCD se vede mai bine pe lumina puternica decat pe o plasma.
Insa, daca sunteti cinefil pasionat sau urmariti filme de actiune cu multa miscare rapida, sau urmariti documentare in care conteaza paleta si profunzimea culorilor, luati un display Plasma.

Dar in orice caz:
Daca va luati tv sub 100cm si priviti de la peste 2,5 m, nu va aruncati banii pe full HD pntru ca nu veti simti diferenta. Ba chiar se poate vedea mai rau. La dimensiuni mici un LCD hd ready e bun. La fel, daca il luati pentru o cabana la munte, tot un LCD este preferabil, la plasma poate apare un buzz.
Insa daca va luati tv peste 1 metru diagonala si sunteti pasionat tv, pentru calitatea imaginii, merita clar plasma. Pentru un TV Full HD nu merita sa investiti banii decat la diagonale peste 107 cm si doar daca veti mai cumpara si un Blue Ray Player si discuri Blue Ray HD. Emisii Full HD nu prea sunt inca, iar DVD-urile clasice sunt la 720 x 576 pixeli, departe de cei 1920×1080 full HD. Astfel, orice imagine mai jos de atat nu va fi decat largita, intinsa pe ecran, ceea ce nu e foarte placut la vedere. Blu Ray costa inca mult dar veti avea un adevarat Home Cinema.
Pentru diagonale de la 127 cm in sus, preferabil este full HD sau oricum rezolutii ridicate, altfel riscati sa vedeti pixelii individuali cand stati mai aproape de ecran. 

La cumparare indiferent ce alegeti, Plasma sau LCD, e important sa cautati unul cu rezolutia nativa cat mai aproape de cea a standardului HD, adica 1280×720 sau de cea Full HD 1920×1080
Din motive economice si de marketing, cel mai probabil ca nu veti gasi fix aceste rapoarte, dar cautati un raport cat mai apropiat, pentru ca televizorul oricum va deforma, va intinde imaginea pentru a se potrivi cu rezolutia sa proprie, deci e preferabila o deformare minima.
Cel mai bine sa fie 720p sau 1080p , cu p (progresive) la sfarsit nu cu i (interlaced). Nu va intereseaza un televizor care nu are capacitatea de a procesa rapid imaginea. Veti avea intarzieri sau fenomen de pixelizare cand procesorul Tv-ului nu tine pasul cu semnalul.
Nu uitati sa testati cu atentie ecranul pe alb total si negru total pentru a depista eventalii pixeli morti sau defecti.
Neaparat testati daca va place cat de repede schimba canalele. Sunt multe televizoare al caror tuner, fie tuner digital sau tuner analogic, este lent si devine enervanta latenta cu care schimba canalul.
Durata de viata nu mai este o problema, si la Plasma TV si la LCD TV producatorii dau circa 40.000 – 60.000 ore.
Nu prea cred in cifra asta, dar daca luam doar jumatate din acest timp, adica 30.000 ore, ar inseamna ca televizorul sa mearga zilnic, timp de 8 ore pe zi, zece ani. Cred ca 10 ani este suficient pentru toata lumea.
Consumul de curent este asemanator, eventual pana in 25% mai mult la plasma.

Preferabil noul tv sa aiba doua sau mai multe tunere pentru PIP, (picture in picture), imagine in imagine, pentru a putea urmari mai multe canale simultan. Un asemenea tuner se poate achizitiona si separat sau se poate conecta la un computer. Despre aceasta intr-un articol ulterior.

Dupa cumparare:
In primele 100 -200 ore de functionare, nu lasati imagine statica pe tv (meniu dvd, wallpaper) sau mult timp pe canale tv cu banda de stiri sau sigla fixa. Sfat util mai ales daca este plasma.

Detalii, tehnologie, constructie functinare LCD si Plasma
Tehnologia total diferita LCD vs Plasma aduce avantaje si dezavantaje:
Constructiv, la Plasma Tv lumina si culorile sunt obtinute prin fluorescenta unor mici celule care contin gaz. Fiecare pixel este compus din trei micro celule separate care contin un amestec de gaze rare (Xenon, Neon) iar peretii celulelor sunt acoperiti fosfor diferit colorat: rosu, albastru, verde. Cand gazul este ionizat, emite radiatie ultrvioleta care excita fosforul, care la randul lui emite lumina colorata. Este exact acelasi mecanism ca si in niste micronice tuburi de neon sau minuscule becuri economice. 

La LCD (Liquid Cristal Display ) pentru lumina si culoare, lucrurile sunt diferite. Lumina este alba, si provine de la o sursa din spatele ecranului. Lumina trece pe rand printr-un filtru de polarzare, apoi printr-un strat subtire de tranzistori (TFT Thin Film Transistor), apoi printr-un strat de cristale lichide, prin filtre colorate si din nou printr-un filtru de polarizare. Practic primul filtru polarizeaza lumina (rasuceste planul de oscilatie a luminii) in unghi drept fata de al doilea filtru, cel din exterior. Deci lumina provenita de la sursa din spatele ecranului este blocata de al doilea filtru si nu poate iesi in exterior. Dar, atunci cand un pixel este activat, cristalele lichide se aliniaza si polarizeaza lumina in acelasi plan cu al doilea filtru iar lumina iese in exterior.

Acestea sunt tehnologiile, sa vedem avantajele si dezavantajele lor:

La Plasma fata de LCD avantajele majore sunt contrastul, negrul mult mai intens si bogatia de culori.
La LCD acestea sunt problematice, deoarece intotdeauna va scapa putina lumina pe langa pixeli si negrul va fi mai putin negru. De aici rezulta si un contrast mai slab. Gama de culori este mai redusa, deoarece tranzistorii de pe fiecare culoare RGB pot fi reglati in doar in 256 de praguri de intensitate ceea ce limiteaza la 16,8 milioane de culori. (256x256x256) pe cand plasma ajunge la 65 de miliarde de culori.
Alt avantaj al plasmei este viteza de reactie si lipsa fenomenului de fantoma la schimbari bruste ale imaginii sau la animatie rapida pe ecran. La LCD cristalele lichide au un timp de reactie mai lent, iar o schimbare brusca a imaginii poate avea ca rezultat o suprapunere fantomatica, de scurta durata a imaginii anterioare. Tot la fel, in cazul miscarilor rapide pe ecran (minge de fotbal, de golf, masini, explozii, etc) contururile pot deveni cetoase datorita intarzierii reactiei LCD.
Dezavantajele majore ale plasmei.
Aparitia efectului de oboseala (arsura) a pixelilor. Daca este reprezentata mult timp aceeasi imagine (exemplu desktop-ul unui computer sau filme in format lat, care au dungi negre sus si jos, sau banda cu stiri sau bursa, gen CNN sau Relitatea tv  ) in acea zona datorita utilizarii exclusive a pixelilor, apare o umbra care poate persista pe ecran. Alt dezavantaj, este bazaitul displayurilor cu Plasma daca sunt folosite la altitudini mari datorata oscilatiei gazului din celule la presiune atmosferica scazuta. Alt dezavantaj sunt pixelii relativ mari. LCD -urile au avantajul ca se pot creea pixeli foarte mici si de aici rezolutii mari (HD, full HD) la ecrane cu diagonala nu foarte mare. Pentru Plasma TV, celulele nu pot fi oricat de mici si de acceea un ecran cu rezolutie mare, va fi si mare, fizic.
Durata de viata nu mai este o problema, si la Plasma TV si la LCD TV producatorii dau circa 40.000 – 60.000 ore.
Nu prea cred in cifra asta, dar daca luam doar jumatate din acest timp, adica 30.000 ore, inseamna ca televizorul sa mearga zilnic, timp de 8 ore pe zi, zece ani. Cred ca 10 ani este suficient pentru toata lumea.
Mai lasati televizorul si iesiti la aer.  🙂
Ca o nota de incheiere, trebuie mentionat, multi specialisti sustin ca imaginea cea mai buna este inca obtinuta de vechile tehnologii CRT ( Cathod Ray Tube ), adica vechile monitoare cu tub catodic. 😉

Alte tehnologii care vin din spate:  OLED (deja in telefoane sau playere portabile), Laser TV, si cea mai promitatoare, FED (Field Emission Display) de la Sony care pare sa aduca calitatea CRT la dimensiunile unui Plasma sau LCD in Full HD 1080p si un contrast nativ de 100.000 la 1!!

Reclame

216 comentarii

Din categoria Computere, Stiinta, Uncategorized

216 răspunsuri la „Plasma sau LCD, LCD sau Plasma, functionare, sfaturi de cumparare

 1. cristian

  Vale, te rog, un sfat:
  Am si eu acceasi dilema – LCD sau plasma?
  Cu 2 copii, desene, etc. imi doresc sa nu le fie afectati ochii, chiar daca sa uita de la distanta mica…
  80% CATV.
  Distanta pana la canapea – 3m, dar copiii se vor uita cu siguranta mai de aproape.
  Ziua bate lumina in ecran, mai ales daca e soare – TV-ul e pus cu fata la geam.
  Care ar fi TV-ul ales de tine? LCD sau plama?
  Ce model – Samsung, Sony, Philips, Toshiba?

  Sunt multe intrebari, iti multumesc anticipat.

 2. Salutari Ion si Cristian!

  Ion – Felicitari pentru TV! Televizorul LCD LG de 107 daca ai noroc are un raport bun calitate/pret. Nu ai de ce sa fii dezamagit daca pretul afisat e cel corect. Un televizor cu 30 – 40 % mai bun e cu 200% mai scump. La acest model luminozitatea si contrastul sunt mai slabute, si procesorul de imagine nu tocmai de varf. Insa daca nu te deranjeaza si ti-a placut, nu-ti fa nicio problema si nu te lua dupa ce citesti. Oricum, incerca sa-i faci reglajele corecte, din magazin iese aiurea. Fiabilitatea la LG-uri nu este cea mai ridicata, dar repet, la acest pret, e f. bun. Eventual incearca o prelungire de garantie, preventiv.

  Cristian – la care sunt cerintele tale, in primul rand FullHD sa nu-i deranjeze pixelii daca se uita de aproape. In al doilea rand, refelexile din geam, un TV LCD le elimina mai bine decat un display PLASMA, in al treilea rand, protectia ochilor, palpairea (insesizabila dar un TV Plasma totusi o are), deci tot LCD. Iar pentru probabil vor conecta si un computer sa se joace, tot LCD sa nu apara arderea sau imagine fantoma a desktop-ului.
  Alte idei, diagonala pe la 106, frecventa cat mai mare 200Hz – 400Hz, iar daca te dau banii afara din casa, un LCD LED TV. Deci in cazul tau e simpla alegerea intre LCD sau PLASMA, LCD. Bafta si vizionare placuta. 🙂

 3. cristian

  Vale,

  Multumesc mult pentru lamuriri.
  Te mai rog, ca un profan ce sunt, sa ma sfatuiesti in privinta marcii.
  Mi-as dori sa fac o surpriza familiei de Craciun si sa le iau un TV. Nu prea ma dau banii afara din casa, asa ca LED-ul cade, as cheltui cam 3.000 – 3.500 RON.

  Inca o data, multumesc.

 4. Salut Cristian –
  la 3000 – 3500 ron gasesti Samsung bun dar nu la diagonala mare. Daca ai noroc, si LG-ul e ok. Mai poti gasi Sony cu unul doi pixeli defecti si le baga la oferta, cu pretul la 2/3 sau jumatate. Daca sunt in colturi e foarte convenabil. Alta e situatia in care nu vrei Tv Full HD. Deja sunt oferte bune cu diagonala mare, la 3500Ron si la Panasonic.

 5. Tristan

  mi-a spus cineva ca daca cumpar o plasma trebuie reincarcat la 2-3 ani nustiu ce in el ca isi pierde din culori adevarat???

 6. Salut Tristan! 🙂
  He, he, he! Nu credeam sa mai aud de mitul acesta cu reincarcarea display -ului TV Plasma. E o prostie totala.
  Reaincarcarea la Tv Plasma nu numai ca nu se face, dar practic nici nu se poate face.
  Cui ti-a spus asta, daca era vreun vanzator, probabil facea reclama la LCD TV.
  Tu spune-i ca ti s-a terminat vidul din tubul catodic ( CRT ) si trebuie sa ti-l umpli cu vid din nou, vezi ce zice. 🙂

  Plasmele noi au durata de viata intre 30000 si 50000 ore pana isi pierd din culori. Asta inseamna cel putin 15 ani de functionare cu 8 ore pe zi.

 7. Salut
  Am si eu o intrebare referitor la ce sa aleg intre SAMSUNG LE40B651 Full HD si SONY KDL-40W5500 Full HD.Ca desigin imi place mai mult Samsung dar prietenii imi recomanda Sony.
  Va rog frumos daca se poate sa-mi dati un sfat.
  Va multumesc.

 8. Salut Cata!
  Ca marca, Sony este intr-adevar mai bun decat Samsung dar tinand cont ca acum toate se fac in China – Taiwan personal consider ca daca iti place mai mult Samsung-ul, sa-l iei linistit sau eventual sa te uiti la alte diferente – facilitati care le separa, nu marca.

 9. Ovi

  Salutare
  Incerc de ceva vreme sa gasesc un Tv (LCD sau plasma – mai degraba plasma datorita contrastului…) cu diagonala 127 cm sau pe-acolo, dar sa aiba PIP cu doua tunere ! M-am obisnuit cu PIP-ul si nu renunt, da’ nu gasesc scula. Ceva idei ?
  Multumesc

 10. Eeeei, de cand caut si eu! Asta e Holy Grail!
  Daca gasesti ceva interesant neaparat anunta si aici!
  Eu nu am gasit decat pe dincolo, si cam scumpute.
  Pana la urma m-am resemnat cu ideea ca pentru PIP sa-mi iau tuner extern. Sau conectat la computer cu o placa tv tuner f. buna.

 11. Cristi

  Buna ziua.As vrea sa cumpar un LCD – m-am oprit la LG ca marca, as vrea o diagonala mai mare – de la 42″ in sus. Din ce am citit tinand cont ca nu avem programe TV in FullHd merita mai mult un HD Ready. La HD Ready nu am gasit mai mare diagonala de 42″.Ce ma sfatuiesti sa cumpar de la LG?Multumesc anticipat

 12. Cristi

  Spune-mi terog parerea despre 47LG5000?Am gasit cam la 3520 RON – daca mai au pe stoc si mi se pare bun.Multumesc.

 13. LG -ul 47LG5000 e un televizor care arata bine. Dar…. diagonala e mare si pretul mic. Din pacate asta face rabat la calitate. Iar in cazul tv -ului 47LG5000 problema apare la imaginile in miscare rapida. Se vad blurate iar contrastul nu e grozav. Nici sonorul. Acum, parerea mea este sa-l privesti si sa-l testezi in magazin cat poti. Mai ales imaginile cu multe detalii in miscare. Testeaza-l la greu pe TV si pe DVD si eventual Blue-Ray.
  Si daca iti place si nu te deranjeaza nimic, poti sa-l iei linistit.
  Gandeste-te ca un tv bun la aceasta diagonala incepe pe la 1350 EUR in sus (la noi)

 14. Cristi

  Bun.Multumesc de raspuns.Pai in acest caz dupa ce am citit ca totusi nu merita sa iau deocamdata un FULLHD, si ramanand fidel unui LCD LG, la o diagonala de 47″ ce model HD Ready mi-ai recomanda?Sau sa zicem alt producator dar cam aceeasi diagonala, ce mi-ai recomanda?

 15. Cristi

  Banuiesc ca ati sarbatorit 1 Decembrie. Dupa ultimele cutari am ajuns la un LG 47LH5000. E nitel mai scump decat precedentul dar e si mult mai dotat.Astept opinia ta.Mersi.

 16. Salut Cristi!
  Da, TV-ul LCD LG 47LH5000 e clar mai bun din toate punctele de vedere fata de televizorul LG 47LG5000.
  Mai ales partea de procesare a imaginii il recomanda pentru TV si cinefili, insa mai putin pentru jocuri pe computer.
  Oricum o alegere buna. Sa-l stapanesti sanatos. 🙂

 17. Cristi

  Da.Se pare ca in sfarsit am gasit ceva care sa fie pentru ce imi doresc.In ceea ce priveste partea de jocuri pe calculator deocamdata nu ma intereseaza si nici nu aveam de gand sa iau LCD pt asa ceva. Problema e urmatoarea – mi-au trebuit cam 3 zile de urmarit forumuri si ascultat parerile tale ca sa-mi fac cat de cat o idee despre ce ar trebui sa aiba un LCD si sa pot face o comparatie intre un LCD, plasma, HD Ready, FullHD etc. Important e sa ai rabdare si sa mai asculti si alte pareri. Acum ramane sa ma decid de la ce magazine on-line il iau – si de fapt sa-l vad la fata locului ce si cum stie sa faca – nu sunt inca in tara dar intr-o saptamana ajung. Multumesc de ajutor si uite – pt 5-600 ROn in plus iau ceva care se deosebeste mult fata de alegerea initiala. O zi buna.

 18. iulian

  Salutare,
  acum 3 luni dupa sfaturile tale de mai sus mi-am luat o plasma de 106. Sunt multumit de ea mai ales k i-am adaugat si un hd media player cu hdd de 1 terra racordat prin cablu hdmi aurit(face toti banii). Acum 3 zile am din intamplare s-a intrupt transmisia unui post si tv-ul a ramas intr-un ecran negru – nimik deosebit. Pe fundalul negru surpriza : in coltul dreapta sus se vede clar „METRO”. Eu cred k e ceva paranormal 🙂 ; tu ce zici ? Astept sfaturi.

  Ps. La stand am facut proba cu negrul si nu am vazut nimik – poate eram prea entuziasmat k imi iau jucarie 9.

 19. cosmin

  Salut la toti , am si eu o intrebare pentru The Vale , tin sa iti spun ca apreciez foarte mult articolele tale…m-am hotarat si eu k sa imi iau acuma in decembrie LCD sau PLASMA .. acuma vesnica intrebare care din ele ?:) dintanta la care o sa ma uite este cam de 3 m , poate 3,5 maxim .. acuma bugetul este undeva la 30-38.000 maxim.. ce ma sfatuiesti ? te rog frumos daca poti sa te uiti 5 minute si sa imi zici si mie ce model ai alege dupa urmatorul site : http://altex.ro/catalog/index.jsp?catalogId=2&categoryId=18 – aceste este pt LCD si : http://altex.ro/catalog/index.jsp?catalogId=2&categoryId=19 – pt Plasma , acuma ..sa imi zici si mie de firma crezi k este mai buna(sony ,samsung ,panasonic).si ce model sa imi iau exact .. aaa am uitat sa iti zic o sa conectez si laptopul sa ma uit la filme..blue ray.. si am si nintendo wii ..deci…te rog mult sa ma ajuti!

 20. cosmin

  uf am pus un 0 in plus la buger…sorry .. deci buhetul este 30-38 milioane vechi , te rog mult sa te uiti pe cele 2 linkuri si sa imi zici ce crezi tu , o sa ma jos cu nintendo wii pe el..dar nu foarte mult .

 21. sebastian

  salut!zilele trecute am cumparat un samsung LN32B460 si am o mica problema….cand ma uit direct la ecran imaginea este buna, dar cum incep sa ma misc putin in stanga sau in dreapta imaginea se schimba,devine mai albicioasa!!care este problema cu unghiul de vizionare??e normal sa fie asa diferente??….Multumesc!!!

 22. Anghelescu Cristina

  Va rog sa ma sfatuiti ce televizor sa cumpar la o diagonala de 117cm si cu un consum redus?

 23. Aditzu

  Salutare!

  De cateva zile citesc intr-una forumuri despre LCD vs. Plasma si/sau diverse sfaturi de achizionare LCD sau Plasma. De asemena am cercetat oferta magazinelor online (domo, altex, flanco, etc.), am citit despre HD, HD-Ready si Full-HD, astfel incat multe din neclaritatile pe care le aveam … s-au lamurit.
  Cu toate astea, nu sunt inca foarte sigur, pt ce ar fi bine sa optez, si care din cele 2 (LCD sau plasma) imi va satisface necesitatile.
  Dar ca veni vorba de necesitati – iata care sunt acesta in materie de TV: as vrea ca TV-ul sa fie Full-HD, diagonala 106 cm – maxim, sa aiba intrare USB astfel incat sa pot vedea filme de pe stick sau hdd extern, sa pot vedea filme hd, fisiere *.mkv, cu sunet (!), fie ca acesta e codat AC3 sau DTS (adica sa nu trebuiasca sa fac diverse conversii in prealabil), calitatea culorilor conteaza – avand in vedere distanta de 2,5 m – 3 m (maxim) la care voi sta fata de TV. TV-ul va fi folosit exclusiv pt receptionarea programelor de pe cablu (cablu de la rds) si pt redarea filmelor de pe stick sau hdd extern – cum am mai zis – adica nu va fi folosit pe post de monitor la PC spre exemplu. Mentionez ca Tv-ul va fi amplasat intr-un living luminos … iar din punctul asta de vedere, am citit ca mai bine reactioneaza LCD-urile, … la razele de lumina care cad direct sau indirect pe ecran …
  Well, … tinand cont de cele de mai sus, de oferta de tv existenta pe piata si de bugetul meu – care e undeva la 3500 – 3600 ron – v-as ruga sa-mi recomandati ce tip – lcd sau plasma – si ce marca de tv ar trebui sa-mi cumpar.

  Merci anticipat!

 24. Salutari! 🙂
  Imi cer scuze la toata lumea pentru intarziere dar am fost plecat in tura de munte, Bulgaria, masivul Rila, vf Musala.

  Iulian direct la METRO cu scandal pentru garantie. Asta doar daca nu l-ai cumparat cu reducere ca mostra.

  Cosmin ufff, nu ma pune sa aleg un model anume. Asta e o asemenea alegere grea si personala incat nu o pot face in locul tau. Dar pentru ce vrei tu, eu as prefera un TV Plasma Full HD, ca marca, ceva serios, SONY, Samsung, etc, cu procesor rapid de imagine

  Sebastian la un TV LCD este absolut normal intr-o oarecare masura sa apara variatii de luminozitate / culoare la unghiuri de vizionare diferite, mai mari, insa depinde cat de grav e. Ai comparat cu un model identic?

  Cristina la fel ca si lui Cosmin, nu pot da un anumit model, depinde f mult de buget, gusturi, etc. Ca si consum redus, cele LED TV sunt cele mai economice si au imagine buna, dar costa inca foarte mult.

  Aditzu e corect, pentru un living luminos iti trebuie un TV LCD, dar daca calitatea culorilor conteaza, atunci un TV Plasma. Insa eu nu am cunostinta de vreun model care sa decodeze intern toate formatele. Alta solutie, exista un media player extern cu HDD incorporat. Este mic si de mare capacitate.

 25. ovidiu

  Salutare. Am si eu o mare rugaminte. Vreau sa conectez laptopul la o plasma Samsung. Am incercat cu cablu de monitor obisnuit, si ciudat este ca se vede doar cand dau restart pe ecranul la tv, cand se deschide laptopul se vede pe tv doar pana sa apaea iconitele pe ecran si api nu se mai vede. Intru in setarile ecranului de la laptop si dau sa mearga pe doua ecrane, ma punde sa dau restart pentru a funstiona, si cand se deschide aceiasi poveste.
  Nu stiu cat am fost eu de explicit cu ce se intampla.
  Ma poate ajuta cineva cu sfaturi cum sa conectez laptopul la tv?
  V amultumesc mult si astept sfaturile voastre.

 26. Salut Ovidiu!
  Problema este la laptop. Poate fi sau in setari sau in BIOS.
  Incearca intai in setarile ecranului si vezi ca ai acolo o casuta care se bifeaza, la tab-ul: General scrie ceva de genul Apply the new display settings without restarting. Apoi da click dreapta pe icon-ul display-ului secundar si la Properties vezi sa nu ai setata pentru monitorul secundar o rezolutie si un refresh mai mare decat duce TV-ul. Incearca de ex 800 x 600 x 60Hz Daca nu merge, in BIOS ar putea fi o setare care iti mentine iesrea dual monitor activa. Si in ultima instanta incearca cu un cablu S-video.
  Bafta

 27. ovidiu

  Salut The Vale. Multumesc mult de raspuns.
  Am rezolvat problema. Totul tinea de rezolutie, eu dadeam o rezolutie medie, iar pentru a vedea si pe tv trebuia rezolutia maxima.
  Multumesc mult.
  LA MULTI ANI.

 28. claudiu

  Salutare. Am si eu o intrebare am reusit sa conectez un lcd LG la un laptop Dell prin cablu RGB, imi vede acceptabil culorile…la rezolutia nativa 1080p dar apare o problema. Dupa un timp mi se stinge si mi se reaprinde ca si cum ar ramane fara semnal…si nu imi dau seama daca problema asta este a laptopului sau a LCD-ului. Nasol este ca astazi este ultima zi din cele 15 de proba a produsului…pls help! 🙂

 29. claudiu

  P.S: in cazul in care problema este de la LCD pot da o fuga sa mi-l inlocuiasca….Multumesc

 30. Salut Claudiu!
  La multi ani!
  Din pacate problema poate fi in ambele parti la TV sau la Laptop sau chiar la cablu si e greu de spus din informatiile astea care e vinovatul. Ca idee, timpul de cadere a semnalului este tot timpul acelasi sau e variabil? Daca e un timp fix, ar putea avea o legatura cu timpul de „suspend” sau de „screen saver” din setarile calculatorului sau al Tv -ului.

 31. claudiu

  multumesc foarte mult pt rasp rapid…precizez ca am verificat de foarte multe ori problema cu susped, screensaver..si alte lucruri care ar putea sa il puna in stand by ….si nu sunt ele problema. Timpul este mereu acelasi 2-3 sec cu o sclipire alba…Este deranjant pt ca eu il folosesc mereu pt laptop

 32. claudiu

  P.S: La Multi Ani si tie, luat cu problema am uitat sa fiu amabil imi cer scuze! 🙂

 33. claudiu

  As fi incercat un alt tip de conexiune decat RGB dar din pacate la laptop mai am doar s-video ca alternativa..

 34. claudiu

  cablul care l-am probat prima oara a fost cel din cutia Tv-ului …si nestiind ca in cutie o sa-l am, am cumparat in acelasi timp alt cablu tot RGB…prin amandoua am avut acelasi rezultat. Precizez ca cel din cutia lui avea 14 pini nu stiu din ce motiv…iar celalalt luat de mine are 15 pini

 35. Salut Claudiu!
  La un asa timp scurt poate fi un defect, poate un condensator care face figuri?…
  Totusi nu ai posibilitatea sa verifici la alt tv?
  Si eventual sa incerci alta rezolutie si / sau refresh?
  Timpul scurt de reactie pare a indica si asa ceva.

 36. claudiu

  Salutare, in cele din urma am fost si l-am schimbat cu altul nou…aveam posibilitatea sa dau o diferenta de bani ca sa aleg alt model sau alta marca, dar am preferat sa-l iau la fel pt ca arata cel mai bine la propriu/figurat 🙂 la banii respectivi (oricum cei de acolo au fost amabili si m-au intrebat daca as vrea bani inapoi). Multumesc din nou pt sfat!

 37. claudiu

  P.S: Era totusi ceva care mi-a luat ochi, insa diferenta de pret era uriasa si era doar monitor…rezolutia era fantastica vb de Apple HD 30” (2560×1600) arata excelent in realitate…

 38. dan

  Salut The Vale!
  La multi ani!
  As vrea sa schimb televizorul din living(un lcd samsung LE 40 A 656 A)!Nu are nimic,sunt multumit de el dar e un pic cam greu de citit textul la filme.Sunt cam 5,5-6 m de la canapea la televizor.Ma gandesc la ceva i n jur 117 diagonala(sunt limitat de suport care e de 130/82).Suntem abonati upc si rareori ne uitam pe dvd.Camera e luminoasa dar nu prea ne uitam la el ziua.Nu e o problema consumul sau durata de viata.Calitatea imagini e cel mai important lucru.Ce imi recomanzi?Eventual imi poti sugera unde sa caut?M-as limita la 5000 lei.Multumesc anticipat!

 39. Geo 2010

  >>>>> Fratilor nu mai vorbiti degeaba ….
  <<<< daca vreti sa stiti ceva despre tv-uri nu va mai uitati la comentariile altora care stiu sau nu stiu ce este plasma si ce e lcd…..
  <<>>> Cautati pe Google …compare plasma and lcd
  <<<< cel mai bun comentariu il au cei de la Sony si este pe intelesul tuturor …

 40. Salut Dan si Geo2010
  Geo – imi pare rau daca nu am fost chiar pe intelesul tuturor, eu am incercat.
  Iar daca aici apar sfaturi proaste sau tampenii vor fi moderate (corectate)

  Dane – evit sa recomand anumite marci sau tipuri pentru ca imi sare lumea in cap ca sunt fan o firma sau alta si fiecare zice ca a lui e mai buna. In plus, ceva cu adevarat bun sare de 6000 lei.
  Dar, dupa cum ai citit cred, eu as lua o plasma pentru calitatea imaginii.
  Si daca nu va uitati curent la BlueRay sau DVD sau TV folosit ca monitor PC, nu cred ca merita sa dati banii pe ceva full HD. Ca idee, marci bune la pret rezonabil: Samsung , Panasonic
  Vizionare placuta 🙂

 41. dan

  ce zici de panasonic tx-p42g10 si tx-p42v10.ambele sunt neo pdp la preturi apropiate 4200 respectiv 5200.ambele sunt premiate de diverse publicatii de multimedia.sincer nu vad la prima vedere mari deosebiri.astept opinia ta.
  PS oare e vreo deosebire intre tx-p42g10 e si cel fara e.
  cu e am gasit in germania la 777 euro.
  mersi dan

 42. Salut Dan.
  Faina alegere as zice eu 😀
  Si pret grozav.
  Au aceasi tehnologie la display, dar am impresia ca principala diferenta intre Panasonic TX-p42g10 si TX-p42v10 este faptul ca al doilea, TX-p42v10 are PIP si POP. Asta e o chestia foarte faina si utila.

 43. cezar

  salut! vreau sa-mi cumpar un tv.am tot citit multe comentarii ,asa ca in momentul acesta sunt zapacit de tot.the vale ,te rog lumineaza-ma.distanta de la care ma voi uita va fi de 3,5-4m,ce i-mi recomanzi? plasma sau lcd? si ce diagonala?dispun de max 2500 roni.multumesc!

 44. cezar

  mai doresc sa-ti mentionez ceva: tv-ul va fi folosit 90% pt canale de stiri.deocamdata nu sunt abonat la televiziunea digitala.filmele am sa le vad de pe dvd-player,sau poate am sa conectez calculatorul la tv.nu v-oi pune jocuri si nici n-am sa -l folosesc pe post de monitor.eu doresc de la acest televizor ,sa am o imagine cat mai placuta si sa nu fie deranjant pt ochi.multumesc inca o data!!!!

 45. Salut Cezar!
  daca te uiti mult la stiri, TV LCD e baza, pentru ca la un TV Plasma iti va putea ramane umbra de la banda aceea care se deruleaza.
  De asemenea, la 2500 nu prea gasesti TV Full HD de calitate si daca nici nu-l folosesti ca monitor, doar pentru TV si DVD (nu Blue Ray) nu e cazul sa dai bani pe FullHD.
  Eu as lua un LCD Samsung, cel mai mare care il gasesc la banii acestia si care imi place cum arata. Nici un TV LG nu e rau dar acolo e chestie de noroc.
  Bafta si vizionare placuta. 🙂
  PS: si nu uita cel mai important sfat: butoneaza-l la greu in magazin sa fii sigur ca-ti place.

 46. cezar

  salut! multumesc the Vale.sa stii ca spre deosebire de ce au scris unii pe aici,pentru mine parerea ta va conta decisiv la alegerea televizorului.vreau sa te mai intreb un lucru: este adevarat ca in domeniul plasmelor panasonic este pe primul loc?multumesc!!!!

 47. Salut Cezar!
  Multumesc pentru apreciere, dar parerea ta trebuie sa conteze 🙂
  Referitor la intrebare, asa e, la plasme, Panasonic si Pioneer sunt sus. Care e mai bun din ei, e discutabil.

 48. Leo

  Salut The Vale,
  As dori sa cunosc opinia ta in alegerea dintre LCD Sony Bravia FullHD KDL-40V4000 102 cm si plasma Panasonic TX-P42U10E 106 cm, pentru o distanta de vizionare de aproximativ 4.5 m. Asta pentru ca ambele sunt in jur de 3.000 RON (+/- cateva sute), ceea ce imi permit in acest moment. La diagonala mai mare (116 – 127) nu ma ajuta bugetul :).
  Multumesc anticipat pentru raspuns si numai bine.
  Leo.

 49. Leo

  Salut The Vale,
  As dori sa cunosc opinia ta in alegerea dintre LCD Sony Bravia FullHD KDL-40V4000 102 cm si plasma Panasonic TX-P42U10E 106 cm, pentru o distanta de vizionare de aproximativ 4.5 m. Asta pentru ca ambele sunt in jur de 3.000 RON (+/- cateva sute), ceea ce imi permit in acest moment. La diagonala mai mare (116 – 127) nu ma ajuta bugetul .
  Multumesc anticipat pentru raspuns si numai bine.
  Leo.

 50. Salut Leo, scuze, am fost plecat 🙂

  Ambele TV-uri sunt faine. Eu as inclina spre Panasonic.

 51. Leo

  Salut The Vale,

  Nicio problema, am banuit eu :).
  Multumesc pentru raspuns, ai confirmat alegerea ce am facut-o deja de doua zile; mai e nevoie sa solicit firmei de cablu sa imi transmita semnal digital pentru ca mi se pare ca imaginea nu este la fel de clara ca la CRT-ul anterior in acest moment.

  O zi faina in continuare si weekend placut.

  Cu stima,
  Leo.

 52. Geo

  Si eu tot tv plasma Panasonic am, l-am luat la recomandarea unor prieteni, si sunt foarte multumit. Nu ma prea descurc cu meniul avansat.

 53. Salut Leo!

  Formatul TV-ului tau Plasma nu „bate” cu formatul imaginii transmise (4:3) deocamdata de majoritatea televiziunilor. De asta intotdeauna transmisiile 4:3 se vor vedea mai putin clar pentru ca sunt intinse si latite asimetric pe un widescreen fata de un format 1:1 pe CRT 4:3

 54. Leo

  Salut The Vale,
  Asta asa este, am remarcat si eu ca daca modific aspectul din 16:9 in 4:3 imaginea este mai clara; dar cei de la Panasonic m-au sfatuit sa trec de la semnal analogic la semnal digital, calitatea imaginii avand de castigat. Problema este ca, in zona mea nefiind o firma care sa transmita prin fibra optica semnal digital, sunt nevoit sa ma orientez spre receptie satelit, ceea ce implica „cate televizoare, atatea receivere”, ceea ce costa.
  Dar, ma rog, o sa mai sondez piata si o sa vad ce fac.

  Multumesc pentru sfaturi.
  Cu stima,
  Leo.

 55. Salut Leo,
  Asa e, tv-ul tau face conversia din analogic in digital si apar pierderi. Insa cu formatul nu ai ce face.
  Vestea buna esta ca incet, incet vor trece toti si pe digital si emisia pe 16:9
  Mai asteptam… 😀
  Vizionare Placuta,
  Valentin

 56. serban tudor dan

  Salut baieti!
  Am luat saptamana trecuta un panasonic TX-P42G10!Foarte tare!Imaginea e incredibila!
  Va pricepeti careva la reglajele avansate?In manualul de folosinta nu scrie nimic!
  Multumesc Dan

 57. Leo

  Salut Valentin,

  Multumesc pentru incurajare :). Sper sa se miste mai repede cu „digitalizarea” si cu … „formatarea” :D.
  Oricum, am sondat oleaca piata si, in acest moment, am gasit o singura societate de transmisiuni TV (nu stiu daca am voie sa dau nume, asa ca nu o fac) ce ofera transmisiune digitala pentru canalele ce au o astfel de emisie. Servicii premium dar si pret pe masura. Deocamdata prefer sa mai astept cu incheierea unui contract cu dumnealor, cu toate ca imi lasa gura apa, insa nu sunt decat vreo 5 canale cu transmisie digitala, urmand inca vreo 5 in curand, din care cele mai relevante ar fi Discovery si History, iar din cele romanesti doar TVR (!). Gata, ca risc sa devin „off-topic” :).
  Numai bine!
  Leo.

 58. nae

  salut!am nevoie cat mai repede de o sugestie inainte de a face o prostie care o sa ma coste cosiderabil!daca s-a ars gazul din plasma si e incetosata si intunecata e posibil sa o repar sau trebuie sa imi iau alta.sper din tot sufletul sa primesc un raspuns pana maine!va multumesc anticipat

 59. Tv Plasma defect

  Salut nae!
  Daca esti foarte sigur ca este gazul sau fosforul din tv cu plasma ars, nu mai poti face nimic. Dar,daca s-a intamplat brusc, este mai probabil sa fie ceva din partea electronica stricat si poate fi reparat.

 60. Mihai S

  salut!M-ar interesa un sfat in ceea ce ma priveste.Am de optat intre un LCD LED Samsung seria 7 din 2009 (UE-40C6500),seria 6 din 2010 (UE-40B7020) si o plasma generatie 2010 tot de la Samsung PS-50C6500..dilema referitoare la FullHD nu o mai am pt. ca toate 3 sunt asa..:)..ca pret sunt apropiate,ideea e ca nu stiu asupra caruia sa ma axez..sincer ma uit pe CATV destul de mult,inclusiv pe canale de stiri si bineinteles filme asa zise 1080p..:)..plasma ma atrage cu culorile si reactia ei..led-ul sincer mi se pare cu un contrast puternic si culori vii,dar parca un pic ireale..astept sa imi dai si mie un sfat asupra celui care ti se pare cel mai interesant..Multumesc

 61. Mihai S

  Salut din nou..:))..acum am vazut ca am scris invers seriile si anii de la LED..:)..Merci

 62. Hmmm, aici mi-ai dat greu!. Plasma la culoare chiar e mai naturala , de asta imi place. Si timpii de reactie. Dar la LED Tv (e tot un Tv LCD dar luminat cu LED-uri) deja contrastul se apropie de plasma. Chiar nu stiu, e fix 50% – 50%
  Tv Led e elegant…. consuma putin… dar e scump…
  Cred ca totusi spre LED tv m-as inclina, dar doar 1%. Ce ma deranjeaza la plasma, este efectul de burn.

 63. daniel

  Buna ziua. Va rog din suflet sa ma consiliati pentru a cumpara un tv plasma sau lcd.
  Pret pana in 2500 ron. Distanta de vizionare medie 4-5 m
  Categoria de vizionare Ș sport, filme , cu posibilitati de cuplare la computer.
  Cablu cu fibra optica. satu mare

 64. Buna Daniel!
  la 4-5 m distanta deja linistit iti poti lua un TV cu diagonala intre 102cm – 127cm
  Pana in 2500 RON e cam greu iar unul mai mic e pacat.
  Sport si filme, inclin spre Plasma, daca camera nu e f luminoasa.

  Ca marca LG e mai ieftin, si mai sunt oferte la Samsung.
  Parerea mea este sa faci un efort mic si sa iei ceva mai scump, deja la 3000Ron sunt ok.
  Bafta si vizionare placuta!

 65. daniel

  multumesc mult

 66. Pingback: Televizor LCD ~ 2000 lei - My Garage

 67. Cinefilu'

  Salutare!
  Ma intereseaza modelul Panasonic TX-P42U20E (plasma, diagonala 107 cm, full hd) si as vrea o parere in legatura cu acest televizor.
  Multumesc!

 68. Cinefilu'

  PS. Voi viziona mai ales filme, nu prea sunt interesat de stiri si jocuri.

 69. Dragos

  alut scuze ca te deranjez ce parere ai de un LG de 127cm lg 50pt85 cu hard de 80 giga la un pret de 2050 lei noi dami te rog un sfat. A era sa uit vreau sa o pun in dormitor cam la 2 pana la 3 metri distanta.

 70. Salut Dragos.
  Pretul este extraordinar de bun, dar sa stii ca nu este un tv Full HD.
  La acest LG este si o problema cu vizualizarea programelor TV standard, normale. Nu se vede foarte fain. Si pentru 2-3 m distanta, TV-ul e cam mare si posibil nu te vei bucura de claritate la programe tv.
  Iti recomand sa te uiti in magazin bine la el de la distanta pe care stii ca o ai acasa. Si pune-i pe cei de acolo sa-ti puna programul tv preferat si vezi cum se vede. Bafta.

 71. Dragos

  ms pt sfat am sa maduc joi ca imi vine togmai atunci din germania inafara de claritate mai este ceva anume la care trebui sa te uit scuze dar nuprea ma pricep la noua tehnologie si de acceia am intrebat scuze de deranj apropo are garantie 2 ani.

 72. Marian

  Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat,m-am decis sa-mi cumpar o plasma LG 42PJ350 HDTV Ready, Rezolutie 1024 x 768 pixeli, Luminozitate 1500 cd/m2, Aspect ratio 16:9, Format imagine 1080p, pretul este ok si imi place designul este foarte plat. Ce ma sfatuiti sa mai pun niste bani sa-mi iau altceva sau sa raman la acesta?
  Va multumesc anticipat!

 73. Salut Marian
  Eu prefer un FullHD dar totul depinde de pret.
  Daca e mic, e ok.
  LG 42PJ350 este un televizor bun pentru gama lui de pret.
  Dar are ca slabiciuni contrastul si luminozitatea.
  Nu se comporta grozav in incaperi puternic luminate.
  Si sa fii atent la cumparare.
  La unele exemplare apare un bazait suparator in spatele tv-ului.
  Bafta!

 74. Marian

  Multumesc pentru raspuns!!
  Pretul lui este 1850 lei cu garantie 2 ani,ar trebui sa pun o diferenta cam mare pentru un FullHd la diagonala asta.
  Camera unde il pun nu este foarte luminata.O sa mai arunc o privire si la alte modele inainte de cumparare,poate gasesc ceva cu un contrast si o luminozitate mai mare,distanta de la care ma uit este de 2,5m.
  O zi buna!!

 75. Marian

  Iar te deranjez cu o intrebare,pentru ca inca nu m-am decis ce sa cumpar.Crezi ca este mai bun Samsung 42C430 ca Lg 42PJ350? Mi se pare ca pot vedea si filme pe stick de memorie
  Multumesc!

 76. Salut!
  Samsung-ul in general are calitatea display-ului mai buna ca la LG.

 77. ALIN

  Salut ! In primul rand este de salutat faptul ca in era vitezei mai este cineva care are timp si mai si vrea sa dea sfaturi, foarte pertinente, intr-o problema care cred ca este destul de dificila : alegerea unui TV … Marturisesc ca nu am nicio treaba cu „electronicele”, si am intrat clar in ceata , intrand pe cateva forumuri de discutii ! Mai pe scurt, vreau sa-mi achizitionez un LCD ( atat am priceput din atatea discutii … ) si avand in vedere ca distanta de la canapea este in cel mai bun caz cca 2 m, si avand in vedere ca bugetul va fi maxim 1.800 ron si avand in vedere ca pe piata sunt atatea modele… sunt ” mort ” , habar nu am ce sa aleg, asa ca , daca esti amabil dle The Vale …. Multumesc mult !

 78. ALIN

  … probabil sunteti ocupat, asa ca nu o sa va deranjez prea mult, am timp sa astept… Ce spuneti de LCD Philips 32PFL 3605 ? O zi cat mai buna !

 79. horea

  Salut ! Te rog frumos sa imi dai si mie un sfat.Am tot cautat fel de fel de pareri despre ce modele sunt mai bune ca altele si pana la urma m-am hotarat la un LED SONY 40EX600 , diagonala de 102 cm. Ce parere ai? Camera nu e luminata,distanta de vizionare va fi intre 2 si 3 metri, momentan nu va fi folosit pentru pc si din cand in cand pentru PS3.Sper sa imi dai si mie un sfat daca merita pretul de 3 mii de ron pentru acest model.Ideea de baza e ca vreau neaparat sa fie full hd chiar daca momentan nu ma pot bucura de tot ce poate el cu adevarat .Poate ca peste 2-3 ani va creste nivelul transmisiunilor si atunci va fi super ok sa fie FULL HD.Astept un sfat . Merci anticipat

 80. Satu si ma intreb de ce lumea inca vrea sa cumpere LED sau LCD daca il foloseste pentru un simplu televizor.
  Sunt Plasme la preturi incredibil de competitive si care au o imagine mult mai buna ca TV . Daca vrei sa il legi si la PC hai sa zicem ca plasma nu este un monitor bun dar ca si TV cred ca este imbatabil. Poate unele LED-uri sa tina piept insa sunt oriucum prea scumpe.

 81. sunt si eu in cautarea unui tv lcd si nu stiu ce s-a aleg.am ramas sa ma hotarasc asupra a doua modele:LCD TV Sony 32BX300 si LCD TV Samsung 32C450.Cum se verifica luminozitatea la LCD -uri? Cica e importanta, alaturi de contrastul static care nu il afiseaza producatorii.

 82. daniel

  Salul am citit cu atentie sfaturile tale de aceea iti cer si eu unul. Iti scriu din germania. As vrea sa imi cumpar un televizor 3D de 127 diagonala. dar inca nu sunt convins de adevarata utilitate a lui e vorba de un Samsung PS-50 C6970. sau sa raman inca un timp la o Plasma sau LCD. Am o camera luminoasa, distanta de tv circa 4 m, nu pre conteaza pretul ce imi recomanzi ? LCD sau Plasma iar din firme Panasonic , Samsung, Sony. ? multumesc mult

 83. marius

  salut! Am si eu o intrebare, vreau sa-mi iau plasma si am vazut un LG, 152cm, Full HD, 60PK250,iar distanta de vizionare este in jur de 5m. Ce sfat imi dai? merci

 84. Salut Marius!
  Am vazut si eu LG-ul acela mare si l-am tot studiat.
  E tare fain, dar… nu stiu ce sa zic. Parca are o intarziere pronuntata la panoramare si sacadeaza un pic.
  Daca il iei pentru un bar e foarte ok. Dar pt acasa…. inca nu am incredere in display-urile LG, prefer Samsung.
  Si acum poate e bine sa mai astepti si sa iei un 3D.

 85. Adrian

  Salut! Foarte frumos articol, mulțumim pentru informațiile oferite! M-am cam hotărât asupra unui Samsung FullHD 40C530. Costă 2300 RON. Din ce am citit prin alte părți pare destul de bun. Aș vrea totuși să aud și părerea ta și poate o altă sugestie din aceeași gamă de preț. De asemenea, vreau să te întreb dacă pot conecta un sistem 5.1 la televizor în mod direct ca să pot reda audio inclusiv transmisia TV, nu numai DVD-uri, etc. Mulțumesc!

 86. Sergiu

  Salut !!! The Vale iti scriu din R. Moldova vreau si eu sa-mi cumpar un Tv LCD cu diagonala de 32″(81 cm), si nu ma pot hotari ce model sa-mi aleg,ce parere ai de Philips 32PFL5405H/12 la 660$. De banii astea pot cumpara ceva mai bun? Multumesc anticipat !!!

 87. Anonim

  am o problema am un monitor v720 lcd20″ lexmark are o dunga rosie perpendiculara pe ecran cum fac sa scap de ea?

 88. ivan dancu

  salut …va rog sa-mi spuneti si mie daca tv Plasma 3D LG FullHD 50PZ250 este o alegere buna ? distanta de vizionare 2-3 m este ok? va multumesc

 89. ivan dancu

  salut …va rog sa-mi spuneti daca tv Plasma 3D LG FullHD 50PZ250 este o alegere buna???http://www.domo.ro/Audio-Video/Televizoare/3D_TV/LG/Plasma_3D_LG_FullHD_50PZ250 distanva de vizionare este de 2-3 m. este ok???….. va multumesc!

 90. Salut. Va rog spuneti-mi cum conectez un laptop Sony Vaio la un
  LCD Philips?

 91. mitch

  Salut , POti sa-mi dai si mie un sfat? . Avand in vedere pretul mult mai mic in state la TV LCDM crezi ca ar functiona in romania cu un adaptor de la 220V la 110V. Ar fi o problema cu HZ. in USA sunt 110V cu 60HZ. Ce parere ai? Multumesc anticipat.

 92. Mandica Marius Sorin

  Salut!
  Ma chiama Sorin,am un LG PK250 plasma cu diagonala de 127 cand l-am luat a auvut defect la displei 2 linii foarte subtiri verticale in partea din dreapta a ecranului,in 2 zile a mai facut inca 2 tot in aceasi parte si sa indreptat spre jumatea ecranului.ce se va intampla se va arde toti pixeli?ce sfat imi dai?

 93. Anonim

  daca este in garantie schimba-l

 94. Anonim

  am o plasma panasonic model tx-p37c2e diagonala de 94 la ce distanta trebuie sa vizionez?

 95. Anonim

  Salut , am cumparat un LG 26LD 320 de 66 diagonala si il folosesc 50% CATv- 50% monitor(filme , jocuri, navigat net, etc) , am observat ca la imagini intunecate (vizionand din pat si tv-ul fiind mai sus de nivelul ochilor) are un efect de negativ , se poate regla treaba asta din ceva setari?, multumesc anticipat.

 96. Sebastian

  Buna seara!
  Imi doresc sa achizitionez un televizor LCD insa nu am nici un fel de cunostinte despre ce ar trebui sa aiba un TV bun ca si dotari.
  M-am gandit la acest model , http://www.emag.ro/televizoare/televizor-lcd-samsung-117cm-full-hd-46d550–pLE46D550K1WXBT.
  Imi puteti spune parerea dumneavoastra despre acest TV sau daca aveti cunostinte despre un alt TV LCD cu diagonala de 106 sau 117, indiferent de firma, care sa fie mai bune decat acesta? Limita de pret ar fi de 3000 Ron.
  Multumesc anticipat de raspuns!!!

 97. Salut Sebastin!
  Televizorul Samsung mentionat de tine mi se pare o alegere foarte buna. Eu chiar sunt fan Samsung pentru calitatea display-ului si a electronicii. (desi nu neaparat fan un LCD) Personal nu am vazut sau testat live acest model, dar am studiat specificatiile, foarte bune. Conexiunea directa la un HDD extern este o chestie super utila pentru filme (sau poze) download-ate si a nu bloca un computer. Nu in ultimul rand il face placut designul ramei cu adaptarea culorii. Mi-ar fi placut sa aiba conexiune la internet si PIP cu doua tunnere. Dar deja acolo este alta gama de pret. Il poti lua linistit si vizionare placuta la el!

  Pt anonim: din pacate aceasta este o problema a LCD-urilor, mai accentuata la LCD mai ieftine , la vizionare unghiul pe verticala este mai mic decat la orizontala, si apar probleme la redarea culorilor, nu aveti ce face.

 98. Cu placere! Si dupa ce-l folosesti, m-as bucura sa revi cu pareri, sugestii, impresii despre televizorul pe care ti-l iei!

 99. Anonim

  Buna ziua
  Si noi vrem sa cumparam un Tv.
  Va fi pus in dormitor si la o distanta de 3,5m -4m de noi.
  Nu va fi folosit decat pt. Tv efectiv si anume cablu digital e la RDS.
  Vrem calitate- nu ma intrereaza 3D pt. ca deocamdata pe cablu nu este nimic.Sotia se uita mai ales la Discovery si National Geografic.
  Am ales P50G30e ……e buna alegerea sau mai avem si alte variante ????
  Multumim anticipat .
  Cu stima Toni

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s